Google sluit overeenkomst om Actifio over te nemen

03-12-2020 | door: Witold Kepinski

Google sluit overeenkomst om Actifio over te nemen

Google heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Actifio voor een onbekend bedrag over te nemen. Actifio is een speler op het gebied van back-up en disaster recovery (DR). Het biedt klanten de mogelijkheid om virtuele kopieën van gegevens in hun oorspronkelijke indeling te beschermen, deze kopieën gedurende hun gehele levenscyclus te beheren en deze kopieën te gebruiken voor scenario's zoals ontwikkeling en test.

Deze geplande overname toont nog eens aan dat Google Cloud zich inzet om ondernemingen te helpen bij het beschermen van productietaken op locatie en in de cloud. Terwijl organisaties in verschillende branches hun strategieën voor rampenparaatheid en veerkracht van de infrastructuur aanscherpen, helpen Actifio's bedrijfscontinuïteitsoplossingen Google Cloud-klanten gegevensverlies en downtime als gevolg van externe bedreigingen, netwerkstoringen, menselijke fouten en andere verstoringen te voorkomen.

"We zijn verheugd om ons bij Google Cloud aan te sluiten en voort te bouwen op het succes dat we de afgelopen vier jaar als partners hebben gehad", aldus Ash Ashutosh, CEO van Actifio. "Back-up en herstel is essentieel voor de acceptatie van de cloud door ondernemingen en, samen met Google, Cloud zijn we goed gepositioneerd om te voldoen aan de behoeften van datagestuurde klanten in verschillende branches. "

Actifio helpt klanten:

Verhoog de bedrijfsbeschikbaarheid door back-up en DR op schaal te vereenvoudigen en te versnellen, in cloud-native en hybride omgevingen.

Maak automatisch een back-up van en bescherm verschillende workloads, waaronder bedrijfsdatabases zoals SAP HANA, Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL en MySQL, evenals virtuele machines (VM's) in VMware, Hyper-V, fysieke servers en Google Compute Engine .

Verhoog de efficiëntie van gegevensopslag, -overdracht en -herstel.

Versnel applicatieontwikkeling en verkort DevOps-cycli met tools voor testgegevensbeheer.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud