AWS breidt partner programma en aanbod uit

Doug Yeum, AWS

04-12-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS breidt partner programma en aanbod uit

Amazon Web Services (AWS) breidt zijn partner programma en aanbod uit zo meldt Doug Yeum (foto), Head of WW Channels and Alliances AWS, tijdens het jaarlijkse re:Invent. Ten eerste voegt AWS meer professionele services van derden toe aan AWS Marketplace. Ten tweede kondigt AWS nieuwe AWS-partnernetwerkprogramma's aan om klanttransformatie in de cloud te versnellen.

Amazon Web Services (AWS) heeft aangekondigd dat AWS-klanten nu professionele services kunnen vinden en kopen bij tech leveranciers zoals Cohesity in AWS Marketplace. AWS Marketplace is een digitale catalogus met duizenden softwarelijsten van Independent Software Vendors (ISV's) die het gemakkelijk maken om softwareoplossingen te vinden, testen, kopen en implementeren die op AWS draaien.

Met de aankondiging kunnen leveranciers zoals Consulting Partners, ISV's en Managed Service Providers (MSP's) hun diensten aanbieden, inclusief assessments, implementaties, managed services, premium support en training, om klanten te helpen bij het implementeren, ondersteunen en beheren van software in de cloud.

Door professionele services en cloudtechnologie op één plek samen te brengen, wil AWS een grote speler zijn in het bieden van klanten een manier om eenvoudig prijzen, betalingsschema's en contractvoorwaarden aan te passen op één geconsolideerde factuur via AWS Marketplace, waardoor middelen worden vrijgemaakt om zichmeer te concentreren op het leveren van innovatieve producten en diensten voor klanten.

AWS Partner Network

Amazon Web Services introduceerde verder een reeks nieuwe AWS Partner Network (APN) -programma's, nieuwe AWS-competenties en uitgebreid AWS Marketplace-aanbod. Dit nieuws komt omdat de APN meer dan 10.000 nieuwe AWS-partners toevoegt en meer dan 90 procent van de Fortune 100-bedrijven en de meerderheid van de Fortune 500-bedrijven gebruik maken van AWS Partner-oplossingen en -diensten.

Nieuwe AWS-partnerprogramma's aangekondigd op re: Invent omvatten:

ISV Partner Path, een programma dat speciaal is ontworpen voor ISV's om hen te helpen succesvolle bedrijven in de cloud op te bouwen en te laten groeien.

AWS SaaS Boost, is een open source, gebruiksklare referentieomgeving die ISV's helpt hun applicaties snel te migreren naar een SaaS-leveringsmodel op AWS.

Klanten kunnen nu rechtstreeks in AWS Marketplace professionele services van AWS Partners vinden en kopen.

AWS breidt het AWS-competentieprogramma uit met vier nieuwe competentiegebieden: reizen en horeca, energie, mainframe-migratie en openbare veiligheid en rampenbestrijding.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud