Redactie - 05 december 2020

Cohesity lanceert DataProtect as a service tijdens AWS event

Cohesity lanceert DataProtect as a service tijdens AWS event image

Cohesity heeft de algemene beschikbaarheid van Cohesity DataProtect as a service aangekondigd. Dit SaaS-gebaseerde aanbod, dat deel uitmaakt van Cohesity's uitgebreide Data Management as a Service (DMaaS) -oplossing, biedt klanten een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat er een back-up wordt gemaakt van hun on-premise en cloudgebaseerde gegevens. Dit meldt Cohesity tijdens het Amazon Web Services (AWS) re:Invent 2020.

Cohesity DataProtect is al door veel klanten wereldwijd geïmplementeerd. Nu breidt het bedrijf deze functionaliteit uit naar klanten die de voordelen van de technologie willen realiseren via een SaaS-model waarbij de data-infrastructuur wordt beheerd door Cohesity en gehost op Amazon Web Services (AWS), Cohesity’s cloud provider voor DMaaS. 

Met Cohesity DataProtect geleverd als een service kunnen klanten het volgende doen:

Verminder de complexiteit met Backup as a Service dat is gebouwd voor de hybride cloud, waardoor cycli vrij komen om IT-professionals te laten concentreren op andere kritieke taken.

Beperk het instellen van back-ups tot minuten door automatisch werkbelastingen te detecteren zodra een beveiligde verbinding tot stand is gebracht en door vooraf of aangepast beleid toe te passen om de bescherming te starten.

Ondersteuning voor meerdere workloads, waaronder VMware-workloads en NAS (bestandsgegevens) vandaag, Microsoft 365 en bedrijfsdatabases in de komende maanden, en nog veel meer in de komende kwartalen - allemaal ondersteund via één enkele geconvergeerde ervaring.

Zorg voor efficiënt gebruik van de beschikbare bandbreedte, versnellen van back-ups naar de cloud en gegevensherstel vanuit de cloud door alleen gewijzigde datablokken te verzenden.

In de toekomst zullen klanten nog meer manieren hebben om waarde te halen uit data door gebruik te maken van AWS cloud-gebaseerde services. Deze services kunnen helpen bij het waarborgen van compliance, het verbeteren van de beveiliging en het verkrijgen van aanvullende inzichten en bedrijfsinformatie via ML en analyses.

Disaster Recovery as a Service: The Next Chapter in DMaaS

Voortbouwend op onze recente SiteContinuity-aankondigingkondigt Cohesity ook SiteContinuity aan als een service, een aanbod dat geautomatiseerd noodherstel en failover van bedrijfskritische applicaties en gegevens naar de cloud ondersteunt. Het op SaaS gebaseerde aanbod kan de infrastructuurkosten aanzienlijk verlagen door on-demand cloudresources te gebruiken in plaats van secundaire datacenters die, hoewel ze zelden worden gebruikt, een volledige kostenpost dragen.

In een tijd waarin natuurrampen en steeds vaker voorkomende ransomware-aanvallen kunnen leiden tot verlies van kritieke gegevens, geeft Cohesity klanten extra zekerheid dat ze hun gegevens met slechts een paar klikken kunnen herstellen, door hersteloperaties te automatiseren die applicatielagen overspannen, zowel lokaal als op in public cloud-omgevingen. Het aanbod zal binnenkort beschikbaar zijn in de preview met vroege toegang en de algemene beschikbaarheid volgt.

"Klanten zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, innovatieve diensten om aan hun veranderende zakelijke en technologische behoeften te voldoen, en om efficiënte manieren om die diensten aan te schaffen en af te nemen", zegt Doug Yeum, hoofd van Global Partner Organization, Amazon Web Service, Inc. "Daarom blijft AWS ons serviceaanbod uitbreiden, en we zijn verheugd dat Cohesity aan deze klantbehoefte voldoet met de release van Data Management as a Service-aanbiedingen die beschikbaar zullen worden gemaakt in AWS Marketplace. "

Uitgebreid gegevensbeheer op uw manier

De aankondiging van vandaag sluit aan bij de strategie van Cohesity om de meest uitgebreide reeks aanbiedingen voor gegevensbeheer in een SaaS-model te bieden. Andere SaaS-aanbiedingen zullen in de komende kwartalen worden aangekondigd.

Uit een recent onderzoek onder 500 IT-besluitvormers in de Verenigde Staten bleek dat 94 procent van de respondenten het belangrijk vindt om te werken met SaaS-leveranciers voor gegevensbeheer die meer bieden dan Backup as a Service. Veel respondenten zijn bang dat het werken met 'one-trick pony'-SaaS-leveranciers hun werklast zal verhogen (77 procent), de kosten niet zal verlagen (65 procent) en zal leiden tot massale gegevensfragmentatie (74 procent).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!