Wie wordt Channel Manager of the Year 2020?

09-12-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Channel Manager of the Year 2020?

Vorig jaar won Diane Sestig van Ingram Micro de Dutch IT-channel Award voor 'Channel Personality of the Year'. Dit jaar heet de rubriek 'Channel Manager of the Year', met opnieuw vijf kandidaten die uitmaken wie in het kanaal het allerbeste samenwerkt met partners. Daan de Groot en Maria Pinto waren vorig jaar ook al genomineerd. De andere drie zijn Rob de Bruin (Nutanix), Patrick Goedhart (Mimecast) en Hjalmar van Veen (HP Nederland).

De genomineerden in deze categorie zijn:

Rob de Bruin is genomineerd door onder anderen SLTN-baas Eugene Tuijnman. De Channel Sales Manager van Nutanix is volgens Tuijnman 'zeer betrokken en altijd bereikbaar; Rob heeft partnerships hoog in het vaandel.' Ook bij IT-leverancier Centralpoint is De Bruin populair. Pim Mulder van Centralpoint vindt dat 'door Robs professionele en aanstekelijke drive er een innovatieve Nutanix-wind door de Centralpoint-organisatie waait', en Sander Klaassen merkt op dat 'Rob in zijn rol duidelijk van toegevoegde waarde is; hij is de enthousiaste schakel tussen Centralpoint en Nutanix'. Rob de Bruin wordt van verschillende kanten geprezen om het succesvol trainen en 'enablen' van Nutanix-partners.

Patrick Goedhart is als Channel Manager bij e-mailsecuritybedrijf Mimecast verantwoordelijk voor het uitbreiden en laten groeien van het partnerecosysteem in de Benelux. Onder meer door zijn inzet maakte Mimecast de afgelopen jaren een enorme groei door. Goedhart, sinds 2008 actief in de IT-industrie, benadrukt het belang van partners altijd volmondig en spreekt zijn waardering voor partners, die uiteindelijk voor nieuwe business zorgen, veelvuldig uit. Het kanaal heeft er alle vertrouwen in dat Goedhart met zijn vakinhoudelijke kennis en overzicht van het partnerlandschap zich nog lang zal inzetten om mensen uit verschillende disciplines samen te laten werken aan een zo robuust mogelijke digitale weerbaarheid.

Daan de Groot werkt sinds 2010 bij Cisco en staat sinds begin 2019 aan het hoofd van de partnerorganisatie van de Amerikaanse netwerkleverancier. Lovende woorden horen we onder meer bij Cisco-partner Axians. De samenwerking wordt daar als 'prettig, eerlijk en vooruitstrevend' ervaren, onder meer doordat De Groot 'een sterk sociaal karakter' heeft. Regelmatig praten partners bij tijdens een lunch, een biertje of een mooi feestje, en tijdens de jaarlijkse Partner Summit in Las Vegas is De Groot als Nederlandse host 'volledig in zijn element'. In zijn rol als partnermanager kijkt hij vooral naar wat zijn partners nodig hebben om goed te kunnen presteren, ook heel prettig.

Maria Pinto geeft als Regional Director of Fieldmarketing bij WatchGuard Technologies leiding aan het fieldmarketingteam in EMEA. Pinto werkt sinds 1999 in de IT-industrie en sinds 2008 bij WatchGuard. Vanwege het grote belang van het partnerkanaal in het businessmodel van WatchGuard komen partners bij Pinto altijd op de eerste plaats. Dat Pinto's aanpak wordt gewaardeerd, blijkt wel uit de CEO Award die ze onlangs mocht ontvangen: een prijs die de CEO van WatchGuard uitreikt aan iemand die zichtbaar een positieve impact heeft op het bedrijf. In 2019 nam het Amerikaanse IT-blad CRN Maria Pinto op in de prestigieuze lijst Women of the Channel.

Hjalmar van Veen is als Head of Commercial & Retail Channel bij HP Nederland verantwoordelijk voor alle HP-business via resellers en retailers. 'Van Veen is een van de meest ervaren professionals in de Nederlandse channel', klinkt het in een van de toelichtingen bij zijn nominatie. Van Veen wordt 'betrokken' genoemd en gewaardeerd om zijn 'persoonlijke benadering'. Dat HP een 'loyale, innovatieve partner is die in de continue veranderende technologiesector succesvol samenwerkt met een toegewijd partnerkanaal', is volgens velen zijn verdienste. Hjalmar van Veen was recentelijk nauw betrokken bij de uitrol van het nieuwe partnerprogramma Amplify, dat HP-partners nóg meer moet laten profiteren van gunstige marktontwikkelingen.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards