Witold Kepinski - 07 december 2020

Apple winkel Amac opent nieuw filiaal in Alkmaar

Apple winkel Amac opent nieuw filiaal in Alkmaar image

Apple Premium Reseller Amac opent vrijdag een nieuwe winkel aan de Langestraat in het centrum van Alkmaar. De nieuwste vestiging van de grootste Apple-reseller van Nederland heeft een oppervlakte van 200 vierkante meter. Daardoor is er ruimte om Amac Support nu ook in Alkmaar te introduceren.

De nieuwe winkel vervangt het oude filiaal aan de nabijgelegen Payglop. “Toen veertien jaar geleden deze winkel in Alkmaar opende, waren er nog lang niet zo veel Apple-producten op de markt als vandaag de dag”, vertelt CEO van Amac Ed Bindels. “Waar we ooit begonnen met de verkoop van de Mac en de iPod, is het assortiment inmiddels verveelvoudigd.”

A-locatie

Door de uitbreiding van het Apple-assortiment en toevoeging van tal van accessoires groeide het oude filiaal uit zijn jasje. “Los van de enorme verbreding van het assortiment in de loop der jaren, zijn we ook steeds meer services gaan bieden”, vervolgt Bindels. “Daar was in de oude winkel geen plek voor, de kliko’s stonden bij wijze van spreken achter in de zaak. We zitten nu in een pand dat ruim twee keer zo groot is, in dé winkelstraat van Alkmaar.”

Alkmaarse Apple-fans kunnen vanaf nu profiteren van alle aspecten van Amac Support: een servicebalie waar zij terechtkunnen voor reparaties, een trainingsruimte en een iMember-tafel midden in de winkel voor een-op-een coaching. “Dat we nu ook de klanten in Alkmaar en omgeving deze services kunnen bieden, sluit helemaal aan bij de nieuwe weg die we met Amac zijn ingeslagen.”

Noord-Hollandse roots

Bindels startte zijn loopbaan als vijftienjarige in een elektronicawinkel in IJmuiden, zijn geboorteplaats. In 2005 richtte hij Amac op en inmiddels heeft hij vijftig winkels door het hele land, waarvan zeven in Noord-Holland: naast Alkmaar zijn er Amac-winkels in Hoorn, Uitgeest, Hilversum, Bussum, Amstelveen en Amsterdam.

Bindels: “Het ondernemen zat er al vroeg in. Bij mijn eerste baantje in computerwinkel Tandy in IJmuiden was ik op mijn eerste werkdag nog geen uur binnen of de store manager vertrok al met de boodschap dat ik de zaak die dag maar even in mijn eentje moest runnen. Dat ging best goed.” De Amac-directeur heeft het niet van een vreemde: “Mijn opa was ook ondernemer in Noord-Holland. Hij had een eigen fotozaak in Haarlem, ‘Bindels’ genaamd.”

Thuiswerken
“We hebben tot nu toe gelukkig geen nadelige impact ondervonden van de coronacrisis. Integendeel. Omdat veel mensen thuiswerken merken we steeds meer vraag naar Apple-computers en thuiswerkoplossingen. Ook Apple Watches en iPhones zijn momenteel populairder dan ooit.”

Deze winkel is als tweede in Nederland ontworpen volgens de nieuwe huisstijl. Bindels: “Amac is als merk steeds meer geland en daar hoorde een herkenbare, eenduidige uitstraling bij. Met de winkel aan de Langestraat zijn we weer klaar voor de toekomst." De nieuwe vestiging in Alkmaar is niet het enige filiaal dat Amac dit jaar opende. In het oude postkantoor aan de Neude in Utrecht opende de Apple-reseller afgelopen juni al een nieuwe flagshipstore.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!