Bitdefender introduceert cloud-gebaseerde EDR-oplossing voor bedrijven en MSP’s

09-12-2020 | door: Redactie

Bitdefender introduceert cloud-gebaseerde EDR-oplossing voor bedrijven en MSP’s

Bitdefender, leverancier van cybersecurity-oplossingen die wereldwijd bescherming bieden voor meer dan 500 miljoen systemen, introduceert een nieuwe cloud-gedreven speciale Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossing. Bitdefender EDR helpt bedrijven en managed service providers (MSP’s) aan veerkrachtiger bescherming tegen cyberaanvallen met verbeterde mogelijkheden voor het in real time detecteren en afslaan van cyberdreigingen.

De nieuwe EDR-oplossing neemt weinig middelen in beslag en wordt volledig vanuit de cloud aangeboden, ter vereenvoudiging van de ingebruikname en het beheer. De oplossing kan eenvoudig in gebruik genomen en beheerd worden en is compatibel met technologieën voor dreigingspreventie van andere leveranciers. Als eerste in de EDR-markt combineert de oplossing telemetrie op endpoints en analyses van menselijke risico’s met geavanceerde dreigingsdetectie. Deze detectiefunctionaliteit biedt pijlsnel inzicht in kwetsbare systemen op locatie en in de cloud. Gebruikers kunnen met een simpele muisklik acties uitvoeren voor het terugdringen van cyberrisico’s, zoals het in quarantaine zetten van bestanden, het blokkeren van IP-adressen en het stopzetten van processen.

“Bedrijven en MSP’s hebben moeite om het razendsnelle tempo van cyberaanvallen bij te benen. Cybercriminelen doen er alles aan om te profiteren van de overstap van organisaties naar minder effectief beveiligde thuiswerkomgevingen”, zegt Gavin Hill, vice president Product Marketing bij Bitdefender. “De nieuwe EDR-oplossing van Bitdefender combineert de beste mogelijkheden voor dreigingsdetectie met effectieve tegenmaatregelen. Deze functionaliteit wordt ondersteund met dreigingsinformatie die wordt aangeleverd door Bitdefender Labs. Op die manier kunnen organisaties in deze onzekere tijden vol cyberrisico’s het hoofd boven water houden en hun waardevolle assets beschermen.”

“Bitdefender EDR helpt ons aan veerkrachtiger bescherming tegen cyberaanvallen met nauwkeuriger detectie en verbeterd inzicht in wat er op alle endpoints gebeurt. De oplossing helpt ons bovendien om vast te stellen hoe we het beste kunnen reageren, bijvoorbeeld door verdachte bestanden te blokkeren, processen stop te zetten of een endpoint te isoleren”, zegt Geraint Treharne, hoofd Information Security & Compliance bij Creditsafe.

De introductie van Bitdefender EDR valt samen met o.a. de volgende verbeteringen van het GravityZone-platform, het fundament van de zakelijke oplossingen van Bitdefender.

Een nieuw managementdashboard in GravityZone biedt een gebruiksvriendelijke, geconsolideerde grafische weergave van gedetecteerde cyberdreigingen, de automatisch getroffen tegenmaatregelen en alle endpoints die binnen de organisatie actief zijn.

Verbeterde integratie met Security Incident and Event Management (SIEM)-systemen maakt het mogelijk om ruwe data en/of informatie over systeemgebeurtenissen voor beschermde endpoints door te sturen naar een SIEM-systeem en deze gegevens te doorzoeken. Dit vormt een aanvulling op de ingebouwde zoekmogelijkheid in Bitdefender EDR.

MSP’s en andere bedrijven die gebruikmaken van de cloud-gebaseerde console van GravityZone kunnen nu een beroep doen op functionaliteit voor het verhelpen van ransomware. Na een ransomware-aanval kunnen zij versleutelde bestanden naar hun oorspronkelijke staat herstellen op basis van onaantastbare back-ups.

Terug naar nieuws overzicht
Security