Western Digital en RAIDIX verbeteren opslagprestaties NVMe SSD

09-12-2020 | door: Redactie

Western Digital en RAIDIX verbeteren opslagprestaties NVMe SSD

Western Digital en storage-software bedrijf RAIDIX werken samen om het potentieel van NVMe-opslag in RAID-toepassingen te maximaliseren. De door RAIDIX-software ondersteunde NVMe RAID kan tot tien miljoen input/output bewerkingen per seconde (IOPs) leveren vanaf twintig schijven. Tevens wordt een breed scala aan RAID-niveaus ondersteund om prestaties te verbeteren en data-integriteit te beschermen.

De samenwerking met RAIDIX helpt integrators en cloudbedrijven om over te stappen van SATA-opslagsystemen naar de snellere NVMe-oplossingen, die aanzienlijk hogere prestaties en lagere latency leveren. Door RAIDIX ERA-software te installeren kunnen klanten eenvoudig de mogelijkheden van RAID-software implementeren op Western Digital Ultrastar NVMe SSD’s. Dit stelt hen in staat om data te beschermen en tegelijkertijd maximaal gebruik te maken van NVMe-prestaties, zonder onnodige bottlenecks tussen de CPU en het opslagsysteem.

Door verwerkte gegevens toe te wijzen in vectorregisters van multi-core CPU's, biedt de RAIDIX NVMe RAID-oplossing snelle controleberekening. Ondertussen wordt verlies van systeemprestaties voorkomen door hybride belasting of een opslagarray herstelmodus. Hierdoor kunnen enterprise infrastructuren beter opschalen naar pieken in de workload door applicaties zoals business intelligence, data-analyse, virtualisatie en ERP.

RAIDIX-software is zonder extra kosten beschikbaar voor bestaande Western Digital NVMe-opslag-klanten, op maximaal acht Western Digital-devices.

“Het maximaliseren van het potentieel van onze Ultrastar NVMe SSD's is cruciaal voor ons om onze klanten het beste van dienst te kunnen zijn in een datagestuurd tijdperk. We zijn altijd op zoek naar manieren waarop we prestaties en de betrouwbaarheid van data-opslag kunnen verbeteren. Het partnership met RAIDIX stelt ons in staat om precies dat te doen”, zegt Davide Villa, directeur bedrijfsontwikkeling EMEAI bij Western Digital. “Legacy SATA-opslagoplossingen kunnen de voortdurende toename van data en cloudopslag niet aan. Samen met RAIDIX bieden we klanten nu een kosteneffectieve, betrouwbare RAID-mogelijkheid om over te stappen van het SATA-protocol naar snelle NVMe-opslag."

"We zijn verheugd om samen te werken met een vertrouwd merk als Western Digital om high-performance RAID-oplossingen mogelijk te maken voor onze klanten. NVMe SSD's zijn nog erg onderbenut, met name als het gaat om netwerkopslagsystemen. We zijn er zeker van dat onze RAID-software ondernemingen helpt bij de noodzakelijke en soepele overgang naar een krachtige NVMe RAID-opslag oplossing die kan voldoen aan de moderne opslagvereisten”, voegt Sergey Fedorov, VP International Sales bij RAIDIX, toe.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware