Witold Kepinski - 09 december 2020

Google datacenter in Middenmeer is nu operationeel

Google datacenter in Middenmeer is nu operationeel image

Een nieuw datacenter van Google in Middenmeer is vanaf nu operationeel zo meldt het bedrijf in een blog. Martijn Bertisen (foto), country manager Google Nederland: "We zijn verheugd dat ons datacenter in Middenmeer nu operationeel is. We zien dat consumenten en bedrijven steeds meer online diensten gebruiken, en de afgelopen periode is deze trend zelfs versneld. Daarom investeren wij in een digitale infrastructuur die werkt voor iedereen. Onze totale datacenterinvestering in Nederland is inmiddels EUR 2,5 miljard, waarmee wij tevens een bijdrage leveren aan de lokale werkgelegenheid en economie."

De datacenterinvesteringen van Google in Nederland hebben tussen 2014 en 2019 een positieve bijdrage opgeleverd van 3,6 miljard euro aan de Nederlandse economie. Dit blijkt uit onderzoek door adviesbureau Copenhagen Economics dat is gepubliceerd.

Google heeft in die periode voor 2 miljard euro geïnvesteerd in datacenter capaciteit in Nederland. Gemiddeld heeft de komst van deze datacentra tussen 2014 en 2019 3.400 banen per jaar ondersteund.

Precies vier jaar geleden werd het eerste datacenter, in Eemshaven, door Google geopend. Nu is ook het tweede datacenter, in Middenmeer, operationeel.

Lees meer in de Google blog.

 

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!