NortonLifeLock neemt Avira over

09-12-2020 | door: Redactie

NortonLifeLock neemt Avira over

NortonLifeLock, speler op het gebied van cyberveiligheid voor consumenten, heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd om Avira over te nemen in een volledig contante transactie voor ongeveer 360 miljoen dollar van Investcorp Technology Partners.

Avira biedt een klantgericht portfolio van cyberbeveiligings- en privacyoplossingen aan een sterke basis in Europa en belangrijke opkomende markten. "Ik ben verheugd Avira te verwelkomen in de Norton-familie", zegt Vincent Pilette, CEO van NortonLifeLock. “We streven ernaar om iedereen cyberveiligheid te bieden, en de overname van Avira voegt een groeiend bedrijf toe aan ons portfolio, versnelt onze internationale groei en breidt ons go-to-market-model uit met een toonaangevende freemium-oplossing. Cultureel passen we goed bij elkaar. We delen een niet aflatende focus op het leveren van innovatieve producten aan klanten en denken altijd klant centraal. We kunnen niet wachten om met Avira aan de slag te gaan."

"NortonLifeLock en Avira zijn zeer toegewijd om het digitale leven van consumenten te helpen beschermen", aldus Travis Witteveen, CEO van Avira. “We zijn zeer verheugd om onderdeel te worden van NortonLifeLock - een bedrijf dat synoniem staat voor vertrouwen en leiderschap op het gebied van cyberveiligheid. Door gebruik te maken van de schaal van NortonLifeLock, kunnen we meer consumenten over de hele wereld bereiken en beschermen."

"We waren pioniers in het leveren van uitgebreide cyberveiligheid aan consumenten via ons Norton 360-platform, en nu met de toevoeging van de productcapaciteiten en oplossingen van Avira, kunnen we een bredere groep consumenten beter van dienst zijn met ons gecombineerde portfolio en een freemium-bedrijfsmodel", aldus Gagan Singh, chief product officer bij NortonLifeLock.

Terug naar nieuws overzicht
Security