NETGEAR introduceert nieuwe Gigabit Ethernet Plus switches

Richard Jonker, Vice President SMB product line management bij NETGEAR

10-12-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NETGEAR introduceert nieuwe Gigabit Ethernet Plus switches

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven, introduceert vier nieuwe PoE+ Gigabit Ethernet Plus switches: de GS305EP, GS305EPP, GS308EP en GS308EPP. De NETGEAR Plus switches spelen in op huidige en toekomstige eisen die kleine bedrijven en thuiskantoren stellen aan netwerkmanagement.

Bedrijfsnetwerken van kleine bedrijven en thuiskantoren breiden zich uit, omdat er steeds meer Power over Ethernet (PoE) IP-apparaten worden aangesloten op hetzelfde netwerk. Met name Voice-over-IP telefoons, IP-beveiligingscamera’s, WiFi access points en andere apparaten werken steeds vaker op basis van IP en PoE+. Om bedrijven en thuiskantoren meer controle, veiligheid en tegelijkertijd een eenvoudig beheer over hun groeiende netwerken te bieden, is een alles-in-één-oplossing die deze IP-apparaten ook van stroom voorziet van cruciaal belang.

NETGEAR speelt met vier nieuwe Gigabit Ethernet Plus switches, met PoE+-vermogen en efficiënte beheermogelijkheden, in op deze toenemende behoefte bij zakelijke gebruikers. De nieuwe switches voorzien bedrijven en thuiswerkers van ononderbroken PoE en PoE+-capaciteit met geavanceerde bediening per poort. Daarnaast hebben de GS305EP, GS305EPP, GS308EP en GS308EPP eenvoudige en efficiënte beheersfuncties, zoals VLAN’s, QoS, poortspiegeling en ononderbroken PoE om de prestaties van zakelijke netwerken te optimaliseren en netwerkproblemen te verbeteren.

De NETGEAR Gigabit Ethernet Plus switches zijn niet veel duurder dan unmanaged switches, en bieden tegelijkertijd voordelen van essentieel en efficiënt geavanceerd netwerkbeheer. De Plus switches zijn voorzien van een nieuwe, moderne en intuïtieve zakelijke en consumentvriendelijke Graphical User Interface (grafische gebruikersinterface) die zowel browser- als mobiel vriendelijk is in drie talen.

"Naarmate bedrijven hun netwerken uitbreiden om met IP- oplossingen te werken, hebben ze behoefte aan gebruiksvriendelijke netwerkbeheermogelijkheden in een goed beveiligde omgeving", zegt Richard Jonker (foto), Vice President SMB product line management bij NETGEAR. "Deze nieuwe PoE+ switches spelen in op deze behoefte door IoT-apparaten en draadloze access points te hosten en bieden tegelijkertijd intuïtieve grafische gebruiksinterface voor netwerkbeheer en een veilige verbinding met aparte netwerksegmenten via VLAN’s. En dit alles in een budgetvriendelijk pakket.”

Met behulp van de auto-sensing 10/100/1000 Mbps non-blocking Gigabit Ethernet poorten met een totale bandbreedte van 10Gbps (5-poorts) en 16Gbps (8-poorts) bieden de nieuwe NETGEAR Gigabit Ethernet Plus switches energiebudgetten tot 123W voor krachtige PoE+-implementaties en makkelijke configuratie van geavanceerde functies voor het netwerk. De GS305EP, GS305EPP, GS308EP en GS308EPP leveren vier of acht PoE+-poorten met 62W tot 123W (afhankelijk van het model) om PoE+-apparaten te voorzien van stroom en internet. De Plus switches bieden ononderbroken stroomvoorziening om apparaten verbonden en actief te houden zelfs tijdens firmware- of software updates. Zo kunnen bedrijven en thuiswerkers er zeker van zijn dat de PoE-stroom naar hun IP-beveiligingscamera’s, VoIP telefoons en draadloze access points altijd aan staat.

De nieuwe NETGEAR Gigabit Ethernet Plus switches bevatten ook de volgende energiebesparende functies:

 • Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az) voor maximale energiebesparing - De nieuwste energiebesparende mogelijkheden, waaronder energiebeheer per poort, om het vermogen van de poort te verminderen wanneer de poortverbinding verbroken of inactief is.
 • Zonder ventilator, met veelzijdige montagemogelijkheden – de switches werken geluidloos en dankzij het kleine formaat (ter grootte van een desktop) kunnen ze gemakkelijk aan de muur gemonteerd worden.
 • Geavanceerde PoE-bediening per poort – Beter stroombeheer van de PoE-apparaten door het in- en uitschakelen van o.a. het PoE-vermogen per poort, PoE-prioritering en de PoE-capaciteitslimiet per poort. Maakt het beheer van draadloze AP's, IP-beveiligingscamera's, LED-verlichting, beveiligde toegangsdeursloten, IoT-apparaten en nog veel meer makkelijker.
 • Ononderbroken PoE - De PoE-stroom blijft altijd aan op aangesloten apparaten, zelfs wanneer de switch een firmware update of een herstart uitvoert.

Om de veiligheid van het netwerk te waarborgen, kunnen de VLAN's voor ieder subnetwerk afzonderlijk worden geconfigureerd. Zo kan er een VLAN opgezet worden voor gastgebruikers, een voor (IT-)admin en een aparte VLAN voor IoT-toestellen. Daarnaast bevatten de nieuwe Gigabit Ethernet Plus switches ook de volgende beveiligings- en betrouwbaarheidsfuncties:

 • Poortspiegeling - Voor netwerkdiagnose en probleemoplossing.
 • Uitgebreide QoS - Geavanceerde bediening voor geoptimaliseerde netwerkprestaties en verbeterring van mission-critical verkeer zoals spraak en video.
 • IGMP Snooping - Verbeterde netwerkefficiëntie bij het leveren van multicast traffic. Bespaart kosten en verbetert de netwerkefficiëntie door ervoor te zorgen dat multicast traffic alleen aangewezen ontvangers bereikt, zonder dat er een extra multicast-router nodig is.
 • VLAN's - Port-based en 802.1Q-gebaseerde netwerkscheiding in kleinere groepen voor een veiliger en efficiënter gebruik van de netwerkbronnen.
 • Loop-detectie en automatische DoS-preventie - Detecteert incidentele netwerk-loops en beschermt tegen DoS-aanvallen
 • Kabeltest - Identificeert eenvoudig de status van Ethernet-kabels om snel verbindingsproblemen op te lossen

De NETGEAR PoE+ Gigabit Ethernet Plus switches worden geleverd met ondersteuning in het Engels, Duits en Japans. NETGEAR biedt bovendien een ongekende 5 jaar garantie en 90 dagen gratis technische ondersteuning via telefoon/e-mail/chat.

Beschikbaarheid en prijzen
De NETGEAR GS305EP, GS305EPP, GS308EP en GS308EPP zijn vanaf vandaag beschikbaar in Europa.

 • GS305EP - € 79.99
 • GS305EPP - € 109.99
 • GS308EP - € 99.99
 • GS308EPP - € 129.99

Meer informatie over het complete assortiment switches van NETGEAR vind je hier.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware