Wouter Hoeffnagel - 10 december 2020

Pocos Easy Protect beschermt medewerkers tegen malafide websites

Pocos Easy Protect beschermt medewerkers tegen malafide websites image

Pocos, een Eindhovense aanbieder van connectiviteit, telefonie, mobiel & cloud, voegt een nieuwe dienst toe aan haar portfolio: Pocos Easy Protect. Deze DNS-filterdienst helpt voorkomen dat medewerkers terechtkomen op malafide websites - met alle mogelijke consequenties van dien. Het filter wordt gemaakt door Cisco Umbrella en omvat een wereldwijd netwerk van informatie die continu bijgewerkt wordt. De dienst kan door partners worden geactiveerd via de partnerportal Pulse.

Cloudtoegang en gebruik van online diensten en websites is niet zonder gevaren. Hackers en criminele organisaties worden steeds doortrapter in hun pogingen om mensen naar malafide websites te lokken. Veilig online werken begint met een goede firewall en het up-to-date houden van de security-instellingen en -applicaties. Daarnaast functioneert de nieuwe DNS-filterdienst Pocos Easy Protect als first line of defense en vergroot zo de online veiligheid van werknemers en organisaties.

Direct aan de slag

In de Pulse partner portal kan de nieuwe dienst geactiveerd worden door een vinkje te zetten bij een verbinding. De dienst wordt geleverd per Ethernet Virtual Connection (EVC) en kan direct gebruikt worden door de DNS-servers op locatie aan te passen naar de Pocos Easy Protect DNS-servers.

De technologie achter Pocos Easy Protect wordt gevormd door Cisco Umbrella, dat 24/7 inzichten verzamelt om geavanceerde netwerkbeveiliging te bieden voor elk device. Cisco Umbrella blokkeert het DNS-verzoek als deze verwijst naar een onveilige of onbetrouwbare host en toont de gebruiker een geblokkeerd landingspagina. De aanvraag wordt verwerkt in de cloud van Cisco Umbrella, waardoor de bedreiging het netwerk van de klant niet zal bereiken. Cisco Umbrella biedt zo bescherming tegen onder meer tegen phishing, exploitkits, typosquatting (www.wikiepedia.org i.p.v. www.nl.wikipedia.org) en ransomware.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!