Citrix Virtual Apps and Desktops krijgt Common Criteria Certification

Citrix Virtual Apps and Desktops krijgt Common Criteria Certification

10-12-2020 | door: Redactie

Citrix Virtual Apps and Desktops krijgt Common Criteria Certification

Het aanschafproces van software is volgens Citrix vaak complex, vooral in de publieke sector waar specifieke procedures gelden. Citrix wil dit proces makkelijker maken met Citrix Virtual Apps and Desktops, versie 1912 LTSR Premium Edition, de Common Criteria Certification heeft ontvangen. Deze certificering stelt inkopers in staat om de oplossing, die nu in 30 landen geldt als veilige voorkeursoplossing, snel en efficiënt aan te schaffen in overeenstemming met hun processen.

Common Criteria Certification is een internationaal veiligheidsprogramma, waar erkende instellingen IT-producten testen en evalueren aan de hand van de beveiligingsstandaard die in de Common Criteria Recognition Arrangement (CCRA) door 30 landen, waaronder Nederland, is vastgelegd. Citrix Virtual Apps and Desktops 7 1912 LSTR is geëvalueerd door het Canadian Centre for Cyber Security en voldeed aan alle vereisten voor het Common Criteria Evaluation Assurance Level 2, met extra waardering voor de wijze waarop kwetsbaarheden worden verholpen. Hierdoor is uiteindelijk een EAL2+ (ALC_FLR.2)-waardering toegewezen.

"Deze certificering onderstreept onze constante inzet om veilige software te leveren aan onze klanten en is een teken van vertrouwen in de beveiliging en netwerkbeveiliging van onze Citrix Virtal Apps and Desktops-producten”, zegt Steven Nguyen, vicepresident en algemeen directeur publieke sector voor de Verenigde Staten.

Klik hier om meer te leren over onze oplossingen en de waarde die ze kunnen toevoegen voor organisaties in de publieke sector.

Terug naar nieuws overzicht
Software