Witold Kepinski - 10 december 2020

Platinum Equity neemt Ingram Micro over

Platinum Equity neemt Ingram Micro over image

Platinum Equity heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Ingram Micro, leverancier van technologische logistieke diensten en oplossingen, over te nemen van HNA Technology uit China, een onderdeel van HNA Group, in een transactie ter waarde van 7,2 miljard dollar.

De verkoop zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van 2021, onder voorbehoud van de HNA Technology-aandeelhouder en de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen.

Ingram Micro, opgericht in 1979 en met het hoofdkantoor in Irvine, Californië, is een integraal onderdeel van de technologie en commercie-ecosystemen en helpt haar partners de waarde van de technologie die ze maken, verkopen of gebruiken te maximaliseren. Het bedrijf genereerde in het boekjaar 2019 meer dan 47 miljard dollar aan inkomsten.

"Ingram Micro is een marktleider, een van de grootste bedrijven ter wereld en zal een hoeksteeninvestering in onze portefeuille zijn", aldus Tom Gores, voorzitter en CEO van Platinum Equity. "We hebben de middelen en de ervaring om het bedrijf te helpen een agressieve agenda van groei en transformatie na te streven."

Na afronding zal Alain Monié Ingram Micro blijven leiden als Chief Executive Officer, en het hoofdkantoor van het bedrijf blijft gevestigd in Irvine, Californië.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!