Wouter Hoeffnagel - 11 december 2020

Foxconn getroffen door ransomware

Foxconn getroffen door ransomware image

Foxconn, fabrikant en leverancier van hardwarecomponenten voor onder meer Apple, Dell, Nokia en Sony, is getroffen door ransomware. Een IT-systeem dat Foxconn gebruikt voor werkzaamheden in de Verenigde Staten (VS) is getroffen en in gijzeling genomen. Aanvallers eisen 34 miljoen dollar losgeld.

Deze week gingen al geruchten over een ransomwareuitbraak bij Foxconn. De fabrikant bevestigt deze aanval nu officieel. Foxconn meldt dat de aanvallers ongeveer 1.804 bitcoins aan losgeld eisen, omgerekend zo'n 34 miljoen dollar.

100GB aan data gestolen

BleepingComputer heeft contact gehad met de aanvallers, die melden 1.200 tot 1.400 servers te hebben versleuteld. Ook zouden zij 100GB aan onversleutelde data hebben buitgemaakt, waarvan een deel is gepubliceerd op hun eigen website. 20 tot 30TB aan backups zijn verwijderd. Foxconn is naar verluid getroffen door de DoppelPaymer-ransomware.

Foxconn meldt aan Reuters dat de impact van de aanval op de bedrijfsvoering beperkt is. De systemen worden op dit moment geïnspecteerd en gefaseerd weer online gebracht. Foxconn wil geen details over de aanval bekend maken en onderzoekt de aanval samen met zowel autoriteiten als technische experts.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!