HPE GreenLake ondersteunt high-performance computing

HPE GreenLake ondersteunt high-performance computing

HPE GreenLake ondersteunt high-performance computing

11-12-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HPE GreenLake ondersteunt high-performance computing

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft aangekondigd dat het de acceptatie van high performance computing (HPC) door de reguliere ondernemingen versnelt door zijn HPC-oplossingen als een service aan te bieden via HPE GreenLake.

Met de nieuwe HPE GreenLake cloudservices voor HPC kunnen klanten de kracht van een flexibele, elastische, pay-per-use cloud-ervaring combineren met 's werelds meest bewezen, toonaangevende HPC-systemen van HPE. Nu kan elke onderneming hun meest veeleisende computer- en data-intensieve workloads aanpakken, AI- en ML-initiatieven stimuleren, de tijd tot inzicht versnellen en nieuwe producten en ervaringen creëren via een flexibel as-a-service-platform dat klanten lokaal of lokaal kunnen draaien. in een colocatiefaciliteit.

Het nieuwe aanbod neemt de complexiteit en kosten weg die gepaard gaan met traditionele HPC-implementaties door volledig beheerde, vooraf gebundelde services te leveren op basis van speciaal gebouwde HPC-systemen, software, opslag- en netwerkoplossingen die verkrijgbaar zijn in kleine, middelgrote of grote opties. Klanten kunnen deze bestellen via een selfserviceportal met eenvoudige point-and-click-functies om de juiste configuratie voor hun workloadbehoeften te kiezen en services te ontvangen om snel aan de slag te gaan.

"De enorme groei van gegevens, samen met kunstmatige intelligentie en hoogwaardige analyses, zorgt voor een toenemende behoefte aan HPC in ondernemingen van elke omvang, van de Fortune 500 tot startups", aldus Peter Ungaro, senior vice president en general manager, HPC en Mission Critical Solutions (MCS) bij HPE. “We transformeren de markt door toonaangevende HPC-oplossingen te leveren in vereenvoudigde, vooraf geconfigureerde services die de kosten beheersen en de governance, schaalbaarheid en flexibiliteit verbeteren via HPE GreenLake. Deze HPC-cloudservices stellen elke onderneming in staat om toegang te krijgen tot de krachtigste HPC- en AI-mogelijkheden en meer inzichten te ontsluiten die hun vermogen zullen versterken om kritisch onderzoek vooruit te helpen en gedurfde klantresultaten te behalen. "

HPC biedt rekenkracht, samen met modellering en simulatiemogelijkheden om complexe data om te zetten in digitale modellen die onderzoekers en ingenieurs helpen begrijpen hoe iets eruit zal zien en presteren in de echte wereld. HPC biedt ook optimale prestaties om AI en analyses uit te voeren om de voorspelbaarheid te vergroten. Deze gecombineerde mogelijkheden worden gebruikt om uitdagingen op te lossen, van het ontdekken van vaccins en weersvoorspellingen tot het verbeteren van ontwerpen van auto's, vliegtuigen en zelfs persoonlijke en consumentenproducten zoals shampoo en wasmiddel.

Volgens Intersect360 Research, zal de HPC-markt met meer dan 40% groeien en tegen 2024 bijna 55 miljard dollar aan inkomsten bereiken om de voortdurende datagroei te ondersteunen, inclusief data van opkomende applicaties en endpoints, zoals AI-trainingsmodellen en edge-apparaten, om data efficiënt te verwerken en te analyseren .

Traditionele implementatie en beheer van HPC-systemen is echter duur, complex en arbeidsintensief. Volgens Hyperion Research zijn de belangrijkste zorgen onder meer de systeemkosten, de operationele kosten met betrekking tot stroom en koeling en het gebrek aan bekwaam technisch personeel van HPC .

HPE vereenvoudigt deze ervaring drastisch door de implementatie van HPC-projecten met 75% te versnellen en kapitaaluitgaven met maximaal 40% te verminderen 1door zijn wereldwijd toonaangevende HPC-portfolio aan te bieden via HPE GreenLake cloudservices. Bedrijven kunnen deze services in elke datacenteromgeving inzetten, of het nu on-premise in hun eigen onderneming is of in een colocatiefaciliteit, en krijgen volledig beheerde services waarmee ze alleen kunnen betalen voor wat ze gebruiken, waardoor ze zich kunnen concentreren op het uitvoeren van hun projecten verhoog de tijd tot inzicht en versnel innovatie.

HPE GreenLake Cloud Services for High Performance Computing (HPC)

HPE zal in eerste instantie een HPC-service aanbieden op basis van HPE Apollo-systemen , gecombineerd met opslag- en netwerktechnologieën, die speciaal zijn gebouwd voor het uitvoeren van modellering en simulatie-workloads. De service maakt ook gebruik van belangrijke HPC-software voor HPC-workloadbeheer, ondersteuning voor HPC-specifieke containers en orkestratie, en HPC-clusterbeheer en -monitoring. HPE is van plan om de rest van haar HPC-portfolio in de toekomst uit te breiden naar as-a-service-aanbiedingen.

Klanten kunnen deze bundels kiezen uit kleine, middelgrote of grote configuraties, ze snel ontvangen en een volledig beheerde service van HPE krijgen.

Als onderdeel van het aanbod krijgen klanten de volgende functies om de kosten voor hun HPC-services gemakkelijk te beheren, implementeren en beheersen:

HPE GreenLake Central biedt een geavanceerd softwareplatform waarmee klanten hun HPC-services kunnen beheren en optimaliseren.

Met het HPE Selfservice-dashboard kunnen gebruikers HPC-clusters zelf uitvoeren en beheren, zonder de werklast te verstoren, via een point-and-click-functie.

HPE Consumption Analytics biedt in één oogopslag analyse van gebruik en kosten op basis van metingen via HPE GreenLake.

HPC, AI & App Services standaardiseert en verpakt HPC-workloads in containers, waardoor het eenvoudiger wordt om gegevens te moderniseren, over te dragen en er toegang toe te krijgen. Het fabrieksproces wordt door experts gebruikt om applicaties indien nodig snel naar een containerplatform te verplaatsen.

Van onderzoek naar realiteit: verbetering van nauwkeurigheid, productontwerp en kwaliteit

Zenseact, een softwareontwikkelaar voor autonoom rijdende oplossingen in Zweden en China, gebruikt HPC's HPC-oplossingen as-a-service via HPE GreenLake voor modellering en simulatiemogelijkheden om de honderden petabytes te analyseren aan gegevens die het wereldwijd genereert uit zijn netwerk van testvoertuigen en softwareontwikkelingscentra. De oplossingen dragen bij aan de missie van Zenseact om autonome rijervaringen te modelleren en te simuleren om de volgende generatie software te ontwikkelen die de veiligheid van de bestuurder ondersteunt.

"Bij Zenseact is het onze missie om geavanceerde rij-ondersteunde systemen en geautomatiseerd rijden te verbeteren om robuuste en flexibele oplossingen te creëren die de grenzen van technologische innovatie verleggen en de rijervaring transformeren", aldus Robert Tapper, CIO bij Zenseact. “Door HPE's high-performance computing-oplossingen as-a-service in te zetten bij HPE GreenLake, vervullen we onze missie door 10.000 simulaties per seconde uit te voeren, gebaseerd op rijgegevens van onze testauto's, om inzichten te versnellen voor het ontwerpen van software om veilige autonome voertuigen mogelijk te maken."

Andere voorbeelden van zakelijke toepassingen zijn:

Veiligere auto's bouwen - Autofabrikanten kunnen voertuigfuncties modelleren en testen om het ontwerp te verbeteren, van het simuleren van de effectiviteit van rubbersoorten in banden tot het uitvoeren van crashsimulaties om de impact op mogelijke verwondingen van bestuurders en passagiers te testen.

Verbetering van de productie met duurzame materialen : simulatie wordt gebruikt om nieuwe materialen te ontdekken voor aanvullende, duurzame opties voor aluminium en plastic verpakkingen om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen.

Kritieke millisecondenbeslissingen nemen in financiële markten: financiële analisten kunnen in milliseconden kritieke voorraadtrends en -handel voorspellen en zelfs het risicobeheer verbeteren in een snelle financiële dienstverlening waar snel en nauwkeurig inzicht van cruciaal belang is.

Bevordering van de ontdekking van medicamenteuze behandeling: wetenschappers in onderzoekslaboratoria en farmaceutische bedrijven kunnen complexe simulaties uitvoeren om biologische en chemische interacties te begrijpen die kunnen leiden tot nieuwe medicamenteuze therapieën voor het genezen van ziekten.

Versnelling van olie- en gasexploratie - Het uitvoeren van simulaties, gecombineerd met speciale seismische analyses, kan de ontdekking en nauwkeurigheid van oliereservoirs vergroten, terwijl de algemene veiligheidsrisico's en kosten voor exploratie worden verminderd door te bepalen wanneer en waar naar olie moet worden geboord.

De HPC-ervaring optimaliseren met een toegewijd HPC-partnerecosysteem

HPE heeft een robuust ecosysteem van HPC-partners om bedrijven te helpen eenvoudig oplossingen te implementeren voor elke workloadbehoefte, in elke datacenteromgeving. Partners zijn onder meer:

Colocatiefaciliteiten : klanten kunnen hun eigen vastgoed vrijmaken door ervoor te kiezen hun HPC-systemen en -apparatuur in een colocatiefaciliteit in te zetten en hun diensten op afstand te gebruiken via HPE GreenLake. HPE-colocatiepartners voor HPC-implementaties, die schaalbare, energie-efficiënte datacenters bieden, zijn onder meer atNorth (voorheen Advania Data Center), CyrusOne en ScaleMatrix .

Independent Software Vendors (ISV): HPE werkt samen met partners, zoals Activeeon, Ansys, Core Scientific en TheUberCloud naar oplossingen voor een scala aan software-applicatie behoeften van automatisering, kunstmatige intelligentie, analytics te optimaliseren en blockchain to-computer aided engineering bieden (CAE) en computerondersteund ontwerp (CAD) die cruciaal zijn voor het verbeteren van de time-to-market voor fabricage, engineering en productontwerp.

HPE combineert de kracht van twee platforms

HPE GreenLake-cloudservices bieden klanten een krachtige basis om digitale transformatie te stimuleren via een elastisch as-a-service-platform dat on-premise, aan de rand of in een colocatiefaciliteit kan draaien. HPE GreenLake combineert de eenvoud en flexibiliteit van de cloud met de governance, compliance en zichtbaarheid van hybride IT. De business group is gegroeid tot meer dan $ 4 miljard in de totale waarde van het contract, ter ondersteuning van verschillende klanten over de hele wereld, waaronder recente overwinningen met Kern County in Californië , Nokia en YF Life Insurance International Ltd.

Op dezelfde manier blijft het HPC-aanbod van HPE de voorkeur genieten voor een reeks HPC-behoeften, waardoor HPE tot nu toe de nummer één in HPC-marktaandeel is geworden, volgens de HPC Vendor Server Market Share-gegevens van Hyperion Research . De HPC-activiteiten van HPE zijn onlangs in een stroomversnelling gekomen om onderzoek en andere R & D-initiatieven voor klanten zoals NASA , het Los Alamos National Laboratory van het Amerikaanse Department of Energy , het Pawsey Supercomputing Center in Australië , Stony Brook University en de European High Performance Computing Joint Undertaking.

Beschikbaarheid

De eerste voorgebundelde aanbiedingen voor HPE GreenLake cloudservices voor high-performance computing (HPC) zullen in het voorjaar van 2021 algemeen beschikbaar zijn voor klanten wereldwijd.

HPE is van plan om in de toekomst HPE GreenLake cloudservices voor HPC uit te breiden naar aanvullende technologieën, waaronder op Cray gebaseerde computer-, software-, opslag- en netwerkoplossingen.

Alle HPE GreenLake cloudservices, inclusief voor HPC, zijn beschikbaar via het HPE-channel partnerprogramma.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud