Witold Kepinski - 15 december 2020

Steven Soederhuizen voorgedragen als nieuwe COO Neways

Steven Soederhuizen voorgedragen als nieuwe COO Neways image

Neways Electronics International kondigt aan dat de Raad van Commissarissen het voornemen heeft om Steven Soederhuizen (50) te benoemen als nieuwe Chief Operating Officer en lid van de Raad van Bestuur. Daarmee is hij de beoogde opvolger van Adrie van Bragt die, zoals eerder aangekondigd, per 31 december 2020 zal terugtreden. Soederhuizen start per 1 januari 2021 als COO ad interim.

Henk Scheepers, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “De Raad van Commissarissen is verheugd met de voorgenomen benoeming van Steven Soederhuizen. Steven heeft meer dan 25 jaar ervaring bij internationaal opererende engineeringbedrijven. Zijn leiderschapsstijl kenmerkt zich door een klantgerichte aanpak, talentontwikkeling en een focus op operationele efficiëntie. Steven is zeer goed ingevoerd in de Nederlandse high-tech sector en uit onze gesprekken bleek duidelijk zijn doelgerichte aanpak en passie voor technologie.”

Steven Soederhuizen (Nederlandse nationaliteit) heeft een Master of Science in Mechanical Engineering van de TU in Eindhoven. Hij vervulde leidinggevende posities bij Stork Industrial Components, VDL Industrial Modules, Fokker Aero Structures en GKN Aerospace. Steven heeft jarenlange ervaring bij het begeleiden van transformatieprocessen en is sinds 2016 bij GKN Aerospace verantwoordelijk voor de integratie van Fokker Aero Structures, waarvan het laatste jaar in de positie van Chief Transformation Officer.

De remuneratie van de heer Soederhuizen is in lijn met het beloningsbeleid van Neways en zal bestaan uit een basissalaris in combinatie met lange en korte termijn variabele beloning gerelateerd aan de mate waarin hij zijn doelstellingen realiseert.

Aandeelhouders zullen formeel worden geïnformeerd over de voorgenomen benoeming tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 19 april 2021. Na raadpleging van de AVA heeft de Raad van Commissarissen de intentie om Steven Soederhuizen officieel te benoemen als statutair lid van de Raad van Bestuur in de rol van COO. De Raad van Bestuur van Neways zal vanaf dat moment bestaan uit CEO Eric Stodel, CFO Paul de Koning en COO Steven Soederhuizen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!