Wouter Hoeffnagel - 14 december 2020

Diabolo ICT wordt onderdeel van Eshgro

Diabolo ICT wordt onderdeel van Eshgro image

Eshgro maakt bekend per 9 december 2020 Diabolo ICT te hebben overgenomen. Met het bundelen van de ontwikkelkracht van Eshgro en de klantgerichte aanpak van Diabolo ICT ontstaat een onderneming met 110 cloudspecialisten met vestigingen in Boxmeer, Arnhem en Amsterdam. De directie van Eshgro wordt versterkt met de directieleden van Diabolo. Met deze overname verstevigt Eshgro haar positie als Cloud Service Provider voor de moderne werkplek in combinatie met bedrijfskritische applicaties.

De twee partijen werken al jarenlang intensief en succesvol samen. Eshgro is een landelijk opererende Cloud Service Provider die organisaties begeleidt in hun digitale transformatie naar een slimmere werkplek. Het platform Smarter 365 van Eshgro robotiseert de uitrol en het beheer van de Microsoft 365 moderne werkplek, traditionele applicaties in de Azure Cloud en de integratie van SaaS.

Diabolo ICT is een allround ICT-dienstverlener met sterke cloud focus die ICT-oplossingen implementeert en beheert voor bedrijven en organisaties in Midden- en Oost-Nederland. “De samenwerking wordt met deze overname in de meest ultieme vorm voortgezet”, zegt directeur en oprichter Ronald Brakenhoff van Diabolo ICT. Directeur en oprichter Anton Loeffen van Eshgro, voegt toe: “Deze krachtenbundeling is een volgende stap in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames te groeien.”

Complete oplossing voor de moderne werkplek

Veel organisaties willen profiteren van de voordelen van de moderne werkplek. Noodzakelijk daarbij is dat ze hun bedrijfskritische applicaties geïntegreerd kunnen blijven gebruiken. Bovendien willen ze hun IT voortaan sneller, eenvoudiger en veiliger kunnen aanpassen zonder onvoorspelbare investeringen of hoge beheerkosten. “Bedrijven zoeken een sterke partner die hun business begrijpt en ze van strategisch tot operationeel helpt met de transitie en up-to-date houdt”, aldus Loeffen. “Met meer dan 100 specialisten en ons in eigen beheer ontwikkelde Smarter 365 platform bieden we een totaaloplossing met de unieke combinatie van klantspecifieke ondersteuning en gerobotiseerd management. Daarmee realiseren onze klanten maximale productiviteit, veiligheid, compliance en financieel rendement.”

Meer landelijke slagkracht

De cultuur, werkwijze en dienstverlening van beide organisaties sluiten op elkaar aan. Eshgro en Diabolo ICT bedienen al een grote groep gezamenlijke klanten. “Het samengaan is daarmee volkomen logisch”, aldus Edwin de Ruijter, CEO van de nieuwe organisatie. “Met deze overname zijn beide organisaties klaar voor de volgende stap en nog beter in staat om klanten te begeleiden bij hun digitale transformatie. Samen hebben we nog meer landelijke slagkracht en zijn we bovendien veelzijdiger bij het inrichten, beheren en ondersteunen van toekomstbestendige werkplekken.”

Directiesamenstelling

De directies van Eshgro en Diabolo ICT worden samengevoegd onder leiding van CEO De Ruijter. Oprichter Anton Loeffen gaat zich als Chief Innovation & Strategy Officer en bestuurder primair focussen op productontwikkeling en strategische samenwerkingen en -overnames. Verder bestaat de directie uit Koen van Hoof (Chief Financial Officer), Lando Markhorst (Chief Operations Officer) en Brakenhoff (Chief Commercial Officer). De huidige aandeelhouders van Diabolo ICT - Brakenhoff, Markhorst, Rob Schennink en Xander Hendrickx - worden ook medeaandeelhouder van Eshgro.

Op de foto v.l.n.r.: Koen van Hoof, Anton Loeffen, Lando Markhorst, Edwin de Ruijter, Xander Hendrickx, Ronald Brakenhoff, Rob Schennink

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!