Juniper Networks voorziet partners van meer incentives

16-12-2020 | door: Witold Kepinski

Juniper Networks voorziet partners van meer incentives

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI ondersteunde netwerken, onthult vandaag het nieuwe wereldwijde Juniper Partner Advantage (JPA)-programma, dat op 1 januari 2021 van kracht gaat. Dit programma biedt partners nieuwe kansen voor het genereren van omzet op basis van de AI-Driven Enterprise-strategie van Juniper.

De netwerkleverancier werd recentelijk gepositioneerd als ‘Leader’ in het marktrapport ‘2020 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Infrastructure’ vanwege zijn ongeëvenaarde uitvoerende vermogen. Dit momentum helpt partners om meer voet aan de grond te krijgen binnen de netwerkmarkt. Juniper biedt daarnaast substantiële beloningen aan partners die net zo intensief investeren als Juniper in zijn partnerprogramma en Virtual Sales-divisie doet.

De door partners aangestuurde omzet van Juniper steeg in 2020 met 65% ten opzichte van het jaar daarvoor. Het bedrijf blijft zijn investeringen opvoeren om ervoor te zorgen dat deze stijgende lijn zich in 2021 voortzet.

De investeringen van Juniper kenmerken zich door een sterke focus op:

hogere winstgevendheid uit de partneromzet door de inzet van meer incentives;

aanvullende beloningen;

groei-initiatieven en incentives voor eigen marktinitiatieven van partners.

Juniper heeft daarnaast meer maatregelen op stapel staan die de omzetgroei van partners bevorderen en hun bedrijfsprocessen vereenvoudigen. Het gaat onder meer om tools die partners real-time inzicht bieden in de omzet die ze met de oplossingen van Juniper realiseren, hulpmiddelen voor digitale marketing en een nieuw geautomatiseerd Partner Support Service Program. Het Juniper Partner Advantage-programma voor 2021 wordt samengevoegd met het partnerprogramma van Mist, zodat er sprake is van één programmastructuur en governance-kader.

Ten slotte bieden nieuwe Partner Plus-programma’s exclusieve toegang tot ondersteuning bij het betreden van nieuwe markten, incentives die de omzet uit grootzakelijke klanten via het Enterprise+ Partner Program bevorderen en belonen en incentives voor het genereren van omzet uit de AI-oplossingen van Juniper.

Gordon Mackintosh, vice president Global Channel & Virtual Sales bij Juniper: “We verkeren in de fortuinlijke positie dat we fors kunnen investeren in ons partnerprogramma, dat onbeperkte mogelijkheden biedt voor de ontwikkeling en financiële groei van partners van Juniper. We zijn ook trots op ons model voor het afstemmen van de verkopen. Dit vormt de sleutel tot het succes van onze partnergestuurde strategie.”

De nadere details van het programma werden besproken in twee webinars, die partners hier kunnen terugzien.

Terug naar nieuws overzicht