M & A deals voor datacenters passeert mijlpaal van dertig miljard dollar

16-12-2020 | door: Witold Kepinski

M & A deals voor datacenters passeert mijlpaal van dertig miljard dollar

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group tonen aan dat de waarde van datacenter-georiënteerde fusies en overnames die in de eerste elf maanden van 2020 werden gesloten, de grens van 30 miljard dollar overschreed, ver boven het vorige jaarrecord van 2017.

Met een aantal potentiële decemberdeals nog op tafel, zijn er in 2020 tot dusver 113 deals gesloten voor een totale waarde van 30,9 miljard dollar. Terwijl de overname van Interxion door Digital Realty van 8,4 miljard dollar het aantal in 2020 heeft gestimuleerd, zijn tot dusver dit jaar vijf andere deals van meer dan een miljard dollar gesloten, plus een secundaire aandelennotering van twee miljard dollar.

Sinds begin 2015 heeft Synergy 483 gesloten deals geïdentificeerd met een totale waarde van 107 miljard dollar. Over de periode is de totale transactiewaarde gelijk verdeeld tussen overheidsbedrijven en private equity-kopers, terwijl private equity-kopers 59% van het transactievolume voor hun rekening namen. Sinds 2015 zijn de grootste deals die zijn gesloten, de acquisities van Interxion en DuPont Fabros door Digital Realty, de acquisitie van Global Switch door een groep Chinese investeerders en de acquisities van Verizon datacenters en Telecity door Equinix.

Digital Realty & Equinix

In de periode 2015-2020 waren veruit de grootste investeerders Digital Realty en Equinix, de twee grootste colocatieproviders. In totaal zijn ze goed voor 31% van de totale dealwaarde over de periode. Andere opmerkelijke bedrijven die seriële kopers zijn geweest, zijn onder meer Colony, CyrusOne en GDS.

Investeringen

"Het lijdt geen twijfel dat dit een topjaar is geweest voor de fusies en overnames in datacenters, ondanks dat COVID-19 onvermijdelijk sommige transactie- en due diligence-activiteiten vertraagt", zegt John Dinsdale, een hoofdanalist bij Synergy Research Group. “We zijn ons ook bewust van bijna 7 miljard dollar aan deals en IPO's die zich in verschillende sluitingsfasen bevinden, dus de pijplijn blijft robuust ondanks de vlaag van activiteit in 2020. Deze drang om nieuwe bronnen van investeringskapitaal te vinden wordt gevoed door een bijna onuitputtelijke vraag naar datacentercapaciteit."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter