Canalys ziet vraag naar PCs fors stijgen

18-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Canalys ziet vraag naar PCs fors stijgen

Het aantal verscheepte PC inclusief desktops, notebooks en tablets stijgt naar verwachting tot 143 miljoen units in het laatste kwartaal van 2020. Dit komt neer op een stijging van 35%. Het totaal aantal verscheepte units komt uit op 458 miljoen stuks, 17% meer dan in 2019.

Dit blijkt uit cijfers van Canalys. Onder meer het grotere aantal thuiswerkers en studenten zorgen voor een toegenomen vraag naar PC's. Naar verwachting zet de groei ook in 2021 door, waarbij het aantal verscheepte units in het eerste kwartaal naar verwachting 43% hoger uitkomt dan in Q1 2020. Voor heel 2021 wordt een stijging van 1,4% verwacht ten opzichte van 2020.

canalys-pc-q1-2019-q4-2021.jpg

canalys-pc-2019-2024.png

Canalys identificeert een viertal trends die de groei op de PC-markt in 2021 en verder stimuleren. Het gaat hierbij om werken op afstand, digitaal leren, device as a service en opkomende use cases. Rushabh Doshi, research director bij Canalys, licht toe: "Naarmate vaccins beschikbaar komen en we in een post-COVID wereld terecht komen leggen gedragsveranderingen bij zowel bedrijven als consumenten meer nadruk op het gebruik van PC's. Dit leidt tot nieuwe kansen in niet alleen hardware, maar ook software en services. De grotere installed base door meer use cases en de bredere demografische samenstelling hiervan bieden nieuwe kansen. Security en connectiviteit zijn belangrijke aandachtsgebieden in een post-COVID wereld, waar bedrijven hun beleid voor werken op afstand en flexibel werken formaliseren. PC's met hogere beveiligingsstandaarden zullen integraal zijn voor toekomstige oplossingen en worden verwacht van vendoren en kanaalpartners, zeker in industrieën zoals de financiële dienstverlening en publieke sector. De pandemie toont ook hoe belangrijk veilige en betrouwbare connectiviteit is met het oog op verstoring. Naarmate reizen, woon-werkverkeer, werken op locatie en vraag vanuit opkomen markten naar breedband-alternatieven stijgen, blijven LTE- en 5G-verbonden PC's in populariteit groeien."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware