AWS kondigt meerdere nieuwe compute innovaties aan

21-12-2020 | door: Witold Kepinski

AWS kondigt meerdere nieuwe compute innovaties aan

Amazon Web Services (AWS) heeft vijf nieuwe toepassingen aangekondigd. Het gaat om Amazon Elastic Compute Cloud (AmazonEC2) -instances, twee nieuwe AWS Outposts-vormfactoren en drie nieuwe AWS Local Zones-locaties.

AWS heeft al meer soorten rekeninstanties met instances die zijn gebaseerd op processors van Intel, kostengeoptimaliseerde instances met AMD-processors, de GPU-instances van NVIDIA, instances met netwerkprestaties tot 400 Gbps, en de enige op Arm gebaseerde instances in de cloud die klanten betere prijsprestaties bieden met door AWS ontworpen AWS Graviton2-processors.

AWS Outposts is uniek in de branche omdat het klanten die AWS on-premise willen draaien, in staat stelt om dit te doen met dezelfde Application Programming Interfaces (API's), tools en hardware die ze gebruiken om AWS in AWS-regio's uit te voeren.

AWS Local Zones biedt klanten die infrastructuur met een lage latentie nodig hebben in grote stedelijke gebieden, maar die geen datacenterruimte in die gebieden willen voorzien of onderhouden, de mogelijkheid om AWS in deze grootstedelijke gebieden te gebruiken.

De aankondiging biedt nog meer opties voor klanten die de beste computer willen kiezen voor hun unieke behoeften. Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, data, compute
Cloud