Witold Kepinski - 21 december 2020

Visma Verzuim neemt Odata connector over van i8

Visma Verzuim, een Nederlandse speler in verzuimmanagement software, verzuimbegeleiding en het duurzaam inzetbaar houden van werknemers, neemt de door i8 ontwikkelde Odata connector over. Ook gaan beide bedrijven een strategische samenwerking aan.

De Odata connector geeft klanten van Visma Verzuim VZS de mogelijkheid om op eenvoudige wijze hun eigen data-analyse omgeving op Visma Verzuim aan te sluiten. Met deze overname versterkt Visma Verzuim haar positie als marktleider op het gebied van software voor verzuimpreventie en begeleiding in Nederland

Daarnaast wordt Visma Verzuim eigenaar van de door i8 voor Visma Verzuim VZS ontwikkelde Rapportage & Analyse-module, waarmee klanten zonder eigen BI-oplossing hun verzuimgegevens diepgaand kunnen analyseren.

Danny Sanders, Managing Director Visma Verzuim: "Ik ben erg blij met deze overname, want data en de mogelijkheid om data goed te kunnen analyseren is één van de fundamenten voor een effectief verzuimbeleid en het gezond, veilig en duurzaam inzetbaar houden van werknemers. Met deze overname en de strategische samenwerking met i8 kunnen wij onze klanten op dit gebied nog beter ondersteunen."

Door deze overname verstevigen Visma Verzuim en i8 hun strategische samenwerking op het gebied van data-analyse. i8 wordt een strategische partner voor het ondersteunen van Visma Verzuim-klanten bij het realiseren van data-analyse oplossingen.

John de Jong, mede-eigenaar i8: “Goed om te zien dat we in de jarenlange samenwerking op het gebied van rapportage en analyse nu een volgende stap kunnen zetten. Wij zien dat klanten meer en meer zelf aan de slag willen met de gegevens die in Visma Verzuim zitten. Met de nieuwe Odata connector is ontsluiting naar een eigen data-analyse systeem of bijvoorbeeld PowerBI een stuk eenvoudiger geworden.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!