Redactie - 22 december 2020

Care Expert bekrachtigt zelfstandigheid door verkoop zusterorganisatie

Begin 2020 werd de verzelfstandiging van Care Expert en Technology To Serve aangekondigd. Die afsplitsing is nu definitief door de overname van Technology To Serve door myneva. Deze definitieve afsplitsing zorgt ervoor dat Care Expert een steeds helderder aanbod kan bieden aan haar klanten. Bij Care Expert krijgen zorgorganisaties grip op zorgdeclaratie, of ze nu de diensten afnemen of hun zorgdeclaratie zelf beheren met de saas-oplossing Care2Declare.

Technology To Serve leverde vanaf het begin software en aanvullende diensten voor het primaire proces. Om de aangeboden software te verbeteren, is gezocht naar een overnamepartij en die heeft Technology To Serve gevonden in myneva. De naam Technology To Serve blijft behouden, net als het aanvullende dienstenaanbod, zoals implementatie, integratie en beheer.

De kracht van gespecialiseerde oplossingen
De definitieve afsplitsing zorgt voor helderheid bij klanten en partners, vertelt Bas van Nieuwkerk, directeur van Care Expert. ‘Aangezien de bedrijven eerder zo verstrengeld waren, zorgde dat soms voor verwarring bij klanten. Ook werden we minder bereikbaar voor partners, omdat ze dachten dat wij exclusief met elkaar samenwerkten. Maar wij geloven in de kracht van gespecialiseerde oplossingen, niet in een vendor lock-in.’

Nu wordt het nog duidelijker waar Care Expert voor staat: het realiseren van grip op de zorgdeclaratie. Dat wordt enerzijds gerealiseerd door de dienstverlening, waarbij onze declaratiespecialisten alle zorgdeclaratie uit handen nemen. Anderzijds realiseren we dat met Care2Declare, de gespecialiseerde saas-oplossing voor zorgdeclaratie. Die is inmiddels ook geïntegreerd met myneva, maar ook met onder andere Jouw Omgeving, Mextra en Code24.

Focus houden is cruciaal
Van Nieuwkerk: ‘Focus houden is belangrijk voor ons, omdat we zien dat zorgorganisaties soms nog miljoenen mislopen. Dat is onnodig en daarom realiseren we steeds meer integraties met partner-ECD’s. Via Care2Declare kunnen ze zorgdeclaraties eenvoudig correct en op tijd versturen. Als ze er toch niet uitkomen, bijvoorbeeld omdat ze onderbezet zijn en het werk boven het hoofd groeit, dan kunnen ze het altijd nog bij ons uitbesteden.’

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!