AWS en T-Systems sluiten Strategic Collaboration Agreement

Adel Al-Saleh, T-Systems

21-12-2020 | door: Redactie

AWS en T-Systems sluiten Strategic Collaboration Agreement

Op het AWS re:Invent 2020 kondigden AWS en T-Systems hun meerjarige Strategic Collaboration Agreement aan. Met een Cloud Migration Framework voor geautomatiseerde en veilige transformatie en end-to-end services voor AWS profiteren klanten van een snelle en betrouwbare cloudmigratie.

“Sinds het begin van onze relatie met AWS hebben we expertise opgebouwd in AWS-technologie en dit gecombineerd met onze uitgebreide ervaring met grote transformatieprojecten. Onze klanten waarderen dit”, aldus Adel Al-Saleh (foto), lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems.

De samenwerking heeft wereldwijd al verschillende successen opgeleverd aldus de twee partners. Zeer recentelijk heeft een van Europa's grootste autofabrikanten T-Systems de opdracht gegeven om een AWS-omgeving op te zetten voor hun connected cars. BR Matozinhos, een grote gieterij uit Brazilië, migreerde zijn SAP-applicaties naar de AWS-cloud zonder de lopende activiteiten te hoeven onderbreken, dankzij T-Systems. LucaNet, een in Duitsland gevestigde specialist voor financieel beheer en advies, zocht een flexibele en veilige cloudinfrastructuur voor zijn internationale expansie. T-Systems bouwde een oplossing op basis van AWS waarmee LucaNet nu wereldwijd kan opschalen. T-Systems is mede hierom bekroond met de AWS Partner Network (APN) Consulting Partner of the Year-prijs in het DACH-gebied in 2020.

Gebundelde kennis in het Cloud Migration Framework

De nieuwe overeenkomst komt op een moment dat veel bedrijven van plan zijn om hun relevante systemen en applicaties, zoals SAP, naar de cloud te migreren. T-Systems en AWS bundelen daarom ervaring en expertise die klanten in staat te stellen hun digitale transformatie te versnellen. “We zijn verheugd om met T-Systems samen te werken. Zo komen we tegemoet aan de hoge eisen die ondernemingen en overheidsinstellingen in de EMEA-regio en wereldwijd aan ons stellen”, aldus Doug Yeum, hoofd van Global Partner Organization, Amazon Web Services, Inc. “De sterke focus van T-Systems op de migratie van grote en complexe workloads, hybride cloud, analyse en managed services biedt klanten een one-stop-shop die hen ondersteunt bij hun cloudtransformatie.”

Speciale aandacht voor security

T-Systems heeft bewezen ervaring in cloudsecurity en een eigen Security Operations Center in Bonn. Als gecertificeerd AWS Managed Service Provider Partner volgt T-Systems het Security-by-Design-principe. Verder kwamen AWS en T-Systems overeen om nauw samen te werken om de doelen te verwezenlijken die onlangs vanuit de Europese regelgeving zijn vastgesteld.

Uitbreiding met 3000 AWS-experts

T-Systems heeft ongeveer 2.200 cloudarchitecten en nog eens 1.000 AWS-experts. Het Strategic Collaboration Agreement ondersteunt T-Systems bij het verder uitbouwen van capaciteit wat betreft oplossingen en mensen via een gedegen opleidings- en ondersteuningsprogramma. De ICT-dienstverlener is van plan nog eens 3.000 AWS-experts op te leiden als onderdeel van de nieuwe samenwerking.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud