EMEA External Enterprise Storage markt is op langzaam pad naar herstel

EMEA External Enterprise Storage markt is op langzaam pad naar herstel

EMEA External Enterprise Storage markt is op langzaam pad naar herstel

EMEA External Enterprise Storage markt is op langzaam pad naar herstel

EMEA External Enterprise Storage markt is op langzaam pad naar herstel

22-12-2020 | door: Witold Kepinski

EMEA External Enterprise Storage markt is op langzaam pad naar herstel

Volgens de EMEA Quarterly Disk Storage Systems Tracker van IDC daalde de markt voor externe opslagsystemen in EMEA jaar-op-jaar met 10 procent in euro’s in het afgelopen derde kwartaal van 2020 Opnieuw waren er in het kwartaal duidelijke verschillen tussen de subregio's: West-Europa daalde met 8,3% op jaarbasis en CEMA steeg 2,3% (beide in dollars).

Het all-flash-array (AFA) segment bleef veerkrachtig met een positieve 7,9% jaar-op-jaar groei, waardoor het aandeel in de marktwaarde voor externe opslag op 44,7% kwam, tegenover 39,2% in hetzelfde kwartaal per jaar. geleden. Deze stijging ging ten koste van zowel hybride flash-arrays (HFA's) als alleen HDD-arrays, beide met ongeveer 14% gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

"Lagere investeringen en budgetbevriezingen zijn nog steeds gebruikelijk in EMEA en vooral in Europa", zegt Silvia Cosso, associate research director Storage Systems bij IDC West-Europa. "De noodzaak om zich aan te passen aan het nieuwe normaal zorgt echter voor een honger naar transformatieve investeringen in het moderniseren van datacentra. Het multicloud-paradigma, de toegenomen interesse in as-a-service consumptiemodellen en de noodzaak om de IT-infrastructuur dichter bij de eindgebruiker te brengen. zal naar verwachting investeringen stimuleren zodra de economische activiteit weer normaal wordt."

West-Europa

De marktwaarde van de West-Europese externe opslag daalde met 8,3% in dollars (-12,7% in euro's) en bleef voor het zesde kwartaal op rij negatief. All-flash arrays bleken echter in trek en sprong naar 45,5% van de totale waarde van 40,5% een jaar geleden, een stijging van 3% jaar-op-jaar.

Over het geheel genomen lijkt het erop dat het ergste voorbij is voor West-Europa, dat ging van dalingen met dubbele cijfers in de afgelopen twee kwartalen tot een sterke daling van één cijfer. De vooruitzichten voor 4Q20 blijven voorzichtig vanwege de nieuwe beperkingen die van kracht waren net voor de feestperiode.

"Tekenen van herstel en investeringslust zijn afkomstig van zowel bedrijven als de publieke sector in de hele regio, aangedreven door de noodzaak om digitale transformatieprojecten te versnellen, die naar verwachting het herstel van de markt in de loop van het volgende jaar zullen stimuleren. kunnen de dubbele dreiging van Brexit op korte termijn en verdere economische schokken als gevolg van de pandemie de vraag nog steeds belemmeren", zegt Cosso.

Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika

De marktgroei in Centraal- en Oost-Europa, en met name de prestaties van de HCI- en PBBA-segmenten (met 20% van het totaal), slaagden erin de kleine groei van CEMA in het derde kwartaal van 2020 vast te houden. Op jaarbasis steeg de waarde voor de regio met 2,3% om 525,8 miljoen dollar te bereiken.

Terwijl grote projecten in CEE werden opgeschort, profiteerde de midmarket toepassingen van de versoepeling van pandemische maatregelen in de zomer en was de belangrijkste motor achter de groei. MEA zag meer opslaguitgaven door de overheid, het leger, de gezondheidszorg en managed service providers, maar dit kon de algemene vertraging van de marktactiviteit niet compenseren.

All-flash-systemen bleven groeien met dubbele cijfers (22,5%) en domineerden de markt overtuigend met 43% van de totale waarde.

"2020 bleek optimistischer te zijn dan verwacht voor de opslagmarkt, wat kan worden verklaard door een combinatie van een vertraagde impact op het bedrijfsleven van de opgelegde COVID-gerelateerde maatregelen en de daaropvolgende verwijdering in de meeste landen tijdens de zomer", aldus Marina Kostova, onderzoek manager voor opslagsystemen bij IDC CEMA. "De tweede golf zal het meer substantiële marktherstel waarschijnlijk verschuiven naar de tweede helft van 2021. Eindgebruikers ondervraagd door IDC bevestigen dit, maar de omvang van het herstel kan variëren afhankelijk van de ernst van nieuwe uitbraken van het nieuwe virus, de snelheid van massale vaccinatie en flexibiliteit van de overheid bij het ondersteunen van bedrijven.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware