Cognizant neemt AI- en ML-consultant Inawisdom over
22-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Cognizant neemt AI- en ML-consultant Inawisdom over

Cognizant neemt consultancybedrijf Inawisdom over. Het Britse consultancybedrijf is gespecialiseerd in artificial intelligence (AI), machine learning (ML) en data-analyse.

Inawisdom ondersteunt bedrijven sneller en betere beslissingen te maken die tot betere bedrijfsresultaten leiden. Dit doet het bedrijf met behulp van cloud-native, full-stack oplossingen in combinatie met passend advies. Het analyse- en ML-platform van Inawisdom is gebouwd met Amazon Web Services (AWS). Financiële details zijn niet vrijgegeven.

'Beste beslissingen zijn gebaseerd op data en AI'

“Ondernemingen staan of vallen bij de snelheid van hun besluitvorming”, zegt Malcolm Frank, President Digital Business bij Cognizant. “De beste beslissingen neem je op basis van data en AI. We zijn blij met de toevoeging van Inawisdom’s vakkundige team aan Cognizant om zo onze innovaties op het gebied van datamodernisatie en intelligente besluitvorming te versnellen. Cognizant’s klanten, en die van Inawisdom, profiteren van onze gedeelde, goede relaties met Amazon Web Services, en onze gecombineerde kennis van AI, ML, cloud en data-analyse.”

Neil Miles, CEO bij Inawisdom: “We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij Cognizant, en onze combinatie van vaardigheden aan de expertise van het bedrijf toe te voegen. Onze gecombineerde kracht ondersteunt klanten verder in het integreren van op data gebaseerde besluitvorming, hun speed-to-business waarde te vergroten en voor lange termijn marktdifferentiatie aan te brengen. Als onderdeel van Cognizant hebben we toegang tot een wereldwijd netwerk van AI- en ML-experts. Er dienen zich enorm veel nieuwe mogelijkheden aan die onze gecombineerde diensten voor datatransformatie alleen maar verrijken.”

Negende overname in 2020

Het is Cognizant’s negende overname in 2020 waarmee het bedrijf de diensten wereldwijd uitbreidt op het gebied van data en AI, cloud, digital engineering en Internet of Things (IoT). Cognizant investeerde dit jaar ruim 1,1 miljard dollar in acquisities binnen deze focusgebieden.

Terug naar nieuws overzicht