Redactie - 22 december 2020

SLTN wint aanbesteding nieuwe datacenterstorage gemeente Waalwijk

SLTN wint aanbesteding nieuwe datacenterstorage gemeente Waalwijk image

SLTN heeft de aanbesteding van de gemeente Waalwijk gegund gekregen voor het ontwerp, de aanschaf en het onderhoud van een nieuwe datacenterstorage-oplossing. Naast de implementatie van de oplossing, die op korte termijn gepland staat, is de opdracht voor het onderhoud aangegaan voor vijf jaar.

Toekomstgerichte oplossing

De oplossing ter vervanging van het huidige storage systeem van de gemeente Waalwijk is gebaseerd op het meest recente IBM storage platform: IBM FlashSystem 5100. Standaard functionaliteiten zoals replicatie, point-in-time kopieën, automatische storage tiering die de gemeente Waalwijk nu beschikbaar heeft, zijn verder ontwikkeld. Daarnaast zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd die betrouwbaarheid en beheerbaarheid op een nog hoger niveau brengen dan het huidige storage systeem.

Met het uitbreken van de COVID-19 pandemie verschuift de verhouding van medewerkers die op kantoor werken en de collega’s die vanuit huis werken, wellicht ook blijvend in de toekomst. Dit vergt aanpassingen van systemen, programmatuur en beveiliging in de breedste zin. De door SLTN geboden storage oplossing is ontwikkeld met het oog op de toekomst, op hoge doorvoersnelheden en lage latency.

Ontzorgen

Eugène Tuijnman, Algemeen Directeur SLTN: “Wij zijn er trots op om onze dienstverlening bij de gemeente Waalwijk verder uit te breiden en hen ook op het gebied van datacenterstorage volledig te ontzorgen.”

Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk: “Digitalisering is ontzettend belangrijk. We zijn continu online en werken massaal thuis. Om aan alle eisen te voldoen is het van groot belang dat onze medewerkers altijd bij hun bestanden kunnen. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze dienstverlening op een hoog niveau houden.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!