Cyberaanval op Innovaphone
23-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cyberaanval op Innovaphone

Innovaphone is getroffen door een cyberaanval. Het bedrijf acht het onwaarschijnlijk dat gegevens van klanten bij de aanval zijn ingezien, maar kan dit niet volledig uitsluiten.

Dit meldt Innovaphone in een e-mail gericht aan klanten. "De veroorzaakte schade en de algemene procedure van de aanvaller suggereren dat het motief vandalisme in plaats van doelgericht verwerven van informatie was. Ook is er momenteel geen indicatie dat de aanvaller grote gegevensbestanden uit ons bedrijfsnetwerk gekopieerd heeft. Daarom achten wij het onwaarschijnlijk dat de aanvaller toegang tot uw persoonlijke gegevens, die bij ons opgeslagen zijn, heeft gehad. Helaas kunnen wij dit niet volledig uitsluiten", schrijft het bedrijf.

PC's losgekoppeld en servers uitgeschakeld

Innovaphone heeft de politie in het Duitse Böblingen geïnformeerd over de aanval. Ook zijn maatregelen genomen om de aanval te stoppen. Zo zijn alle PC's in het bedrijf losgekoppeld van het netwerk en alle servers uitgeschakeld. Ook meldt het bedrijf de verbinding met internet te hebben verbroken en alle verbindingen met externe locaties en thuiswerkplekken te hebben verbroken.

De komende tijd gaat het bedrijf de netwerkinfrastructuur analyseren om aanvallen in de toekomst beter te kunnen voorkomen. Ook wil het bedrijf nagaan of 'een betere verdeling in individuele zelfvoorzienende componenten zinvol is om individuele gebieden doelgerichter te kunnen afsluiten zonder dat andere gebieden betrokken zijn'. Ook meldt het bedrijf zijn incident response plan te optimaliseren om een snellere detectie, isolatie en herstel mogelijk te maken.

Terug naar nieuws overzicht
Security