Simac neemt belang in Belgische ICT-bedrijf PHI DATA
24-12-2020 | door: Witold Kepinski

Simac neemt belang in Belgische ICT-bedrijf PHI DATA

Technologiebedrijf Simac heeft een meerderheid van de aandelen verworven van het Belgische ICT-bedrijf PHI DATA. Het bedrijf wordt toegevoegd aan de Simac-groep maar zal zelfstandig blijven opereren voor het leveren van Smart Edge-oplossingen ter verbetering van bedrijfsprocessen. Door de overname ziet Simac zijn marktaandeel in België en Luxemburg groeien. Daarnaast opent zich de markt in Nederland en Tsjechië voor de geavanceerde PHI DATA-technologie.

PHI DATA is gespecialiseerd in digitalisering en verbetering van bedrijfsprocessen door haar zogenaamde Smart Edge-oplossingen, die dicht bij het kernproces van de klant staan en hun fysieke keten in real time integreren met hun digitale keten. Guy Couder, CEO PHI DATA, licht toe: “Meer concreet betreft dit het optimaliseren van logistieke stromen, het volgen van materiële activa en de efficiëntieverbetering van de betrokken medewerkers. Denk aan tracking & tracing- en Internet-of-Things-oplossingen. Dit speelt een steeds grotere rol in onze samenleving omdat adequate informatieverschaffing (onder andere e-commerce) en wet- en regelgeving vereisen dat we steeds meer registreren wat er gebeurt in met name de logistieke ketens. Naast het feit dat bedrijven zelf steeds meer inzicht willen hebben om snel en gericht te kunnen handelen ten voordele van hun klanten.”

Beide partijen verwachten dat de markt voor dit soort digitaliseringsoplossingen de komende jaren sterk zal groeien. Eric van Schagen, CEO Simac: “We hebben binnen Simac internationaal reeds grote stappen gezet op dit vlak en door deze overname halen we nog meer ervaring en referenties binnen. De bedoeling is dat PHI DATA als zelfstandig bedrijf binnen de Simac-groep blijft opereren. Maar door de kruisbestuiving krijgen beide bedrijven ook meer voet aan de grond in andere landen buiten de Benelux, zoals Tsjechië.”

“De synergieën tussen beide bedrijven zullen ongetwijfeld nieuwe kansen creëren. Expansie in de Benelux zal inderdaad één van de prioriteiten zijn, waarbij België het competence center zal vormen. Later komen andere landen aan bod waar Simac filialen heeft”, zegt Guy Couder.

PHI DATA heeft haar hoofdkantoor in Wemmel. Verder zijn er vestigingen in het Waalse Bergen en in Rodange (Luxemburg). Voor de ondersteuning van de meer dan tweeduizend vaste klanten staat een team klaar van ongeveer 45 medewerkers.

Terug naar nieuws overzicht