Netivity wordt onderdeel van de Optimizers Group

24-12-2020 | door: Witold Kepinski

Netivity wordt onderdeel van de Optimizers Group

Main Capital ondersteunt Optimizers met de acquisitie van Netivity, een e-commerce webwinkelplatform en leverancier van online verkoopconversie-optimalisatieoplossingen. Zowel Optimizers als Netivity hebben een complementair productaanbod, waardoor het vermogen om klanten te helpen met oplossingen in de gehele Order-to-Delivery keten wordt versterkt. De combinatie heeft een gezamenlijk omzetniveau van meer dan 16 miljoen euro in 2021 en groeit met een autonome omzetgroei van meer dan >20%.

Optimizers is een internationale leverancier van op SaaS gebaseerde software en mobiele apps voor de supply chain, logistiek en e-commerce markten. Vanuit kantoren in Nederland, Zweden en de VS heeft Optimizers 70 medewerkers in dienst en bedienen zij meer dan 1000 internationale groothandels en handelsbedrijven in 28 landen.

Netivity heeft een sterke en gediversifieerde klantenbasis bestaande uit honderden bedrijven die actief zijn in online FMCG, home deco en food retail, en die >25% van de Twinkle Top 250 webwinkels in de Benelux bedienen. Enkele voorbeelden zijn Fonq, SPAR en Intratuin.

Netivity heeft twee hoofdproducten, genaamd Netivity CORE en Tweakwise:

Netivity CORE is een e-commerce platform dat kan worden aangepast aan de behoeften van de klant, waardoor grotere high-volume B2B- en B2C- (e-) commerce webwinkels gefaciliteerd worden.

Tweakwise is een gespecialiseerde SaaS-suite gericht op het optimaliseren van de verkoopconversie op e-commerce websites. Tweakwise is een toonaangevende Europese speler in de markt voor online search, merchandising en personalisatie.

Samenwerking Netivity – Optimizers
Optimizers en Netivity kunnen samen hun positie in de Order-to-Delivery waardeketen versterken. De organisaties hebben gezamenlijk meer dan 130 medewerkers en delen een vergelijkbare organisatiecultuur. Het management van Netivity blijft aan boord en gaat door als aandeelhouder van de groep.

Stefan van Diggelen (CEO Optimizers): De acquisitie van Netivity is volledig in lijn met de strategie van Optimizers om klanten te bedienen met een volledig pakket aan producten en diensten in de gehele order-to-delivery keten. De sterke e-commerce oplossingen van Netivity zijn waardevolle en complementaire aanvullingen op het bestaande aanbod van Optimizers.

Stefan van Opstal (CEO Netivity): Wij zijn verheugd ons aan te sluiten bij Optimizers, omdat we verwachten dat hun sterke internationale aanwezigheid ons marktpotentieel zal vergroten. Ook hebben we een grote overlap in verticale focus, waarbij we verwachten onze e-commerce klanten te helpen met een all-in-one suite voor hun meest cruciale bedrijfsprocessen.

In juli 2019 werd er door Main Capital geïnvesteerd in Optimizers om de groei van het bedrijf in de komende jaren te versnellen. De strategische combinatie van Optimizers met Netivity is een solide tweede stap in deze strategie na de acquisitie van Eezeebee in juli 2020.

Terug naar nieuws overzicht