Dutch Security TechFund tackelt financial crime met Fraud Dynamics

25-12-2020 | door: Redactie

Dutch Security TechFund tackelt financial crime met Fraud Dynamics

Dutch Security TechFund investeert in Fraud Dynamics, waarmee dit fonds van TIIN Capital verder invulling geeft aan het doel de samenleving veiliger te maken. Dit wordt gedaan door te investeren in bedrijven waar security centraal staat. Een bedrijf zoals Fraud Dynamics, dat een duidelijke visie heeft hoe financiële criminaliteit moet worden aangepakt, sluit naadloos aan bij de strategie van het fonds van TIIN Capital om hier een brede portefeuille in op te bouwen.

Fraud Dynamics is een jonge onderneming, met veel ervaring in het voorkomen van financiële criminaliteit en een sterk netwerk in de financiële sector. De behoefte aan een oplossing wordt meer en meer gedreven door de voortgaande digitalisering, cyber risico’s en veranderende regelgeving. Met de bewezen betere resultaten van Fraud Dynamics kan zowel worden voldaan aan de eisen vanuit regelgeving en kan financiële criminaliteit effectief worden bestreden. Een zeer actueel onderwerp gezien de huidige kosten en de klant- en reputatieschade die aan deze poortwachtersfunctie verbonden zijn.

Fraud Dynamics is opgericht door Sjoerd Slot, die als adviseur van banken geconfronteerd werd met de grote uitdaging voor de financiële sector op dit terrein. Hij is enthousiast over de investering van het Dutch Security TechFund. “Het stelt ons in staat nu snel op te schalen in meerdere landen en de koppeling tussen regelgeving en algoritmes nog verder te versterken. Tevens ervaren we het team van TIIN Capital echt als sparringpartner”. Roel Reijnen, partner early stage van TIIN Capital, voegt hieraan toe; ”Banken zetten de laatste tijd, mede door de recente incidenten en aandacht van onder andere toezichthouders, steeds meer in op innovatie. De huidige aanpak, veelal gericht op modelleren van bekend afwijkend en crimineel gedrag, schiet daarin tekort en leidt tot veel foutieve meldingen en daardoor hoge kosten. De Machine Learning oplossingen van Fraud Dynamics leiden tot de magische driehoek van betere opsporing, minder klanthinder en eenvoudige implementatie”.

Voor het fonds ziet Michael Lucassen, managing partner bij TIIN Capital, het product van Fraud Dynamics als een prachtige technologische oplossing en alleen daarom al een mooie aanvulling op de portfolio. “Wij zien ook de kansen voor financiële instellingen om tegen aanzienlijk lagere kosten dan nu het geval is de risico’s van financiële fraude, waaronder witwastransacties, te bestrijden en zelfs te voorkomen”.

Terug naar nieuws overzicht
Security