Witold Kepinski - 25 december 2020

Main Capital faciliteert strategische combinatie van 4Value en Exxellence Groep

Main Capital faciliteert strategische combinatie van 4Value en Exxellence Groep image

4Value, specialist op gebied van software en taxatie-technische dienstverlening ten behoeve van de uitvoering van de wet WOZ door gemeentes, sluit zich aan bij Exxellence Groep, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. Deze combinatie is na Zaaksysteem.nl in mei en T&T Vertrouwd Verbonden in augustus dit jaar, alweer de derde stap in de buy-and-build strategie, teneinde strategische combinaties met vooraanstaande ondernemingen in de (semi-)overheidsmarkt te vormen om zo het productaanbod en de toegevoegde waarde voor publieke klanten te vergroten en een duurzaam tegenwicht te bieden aan de grotere spelers in de markt.

4Value levert sinds 1997 software en taxatie-technische dienstverlening, ten behoeve van de uitvoering van de Wet WOZ, aan gemeenten en samenwerkingsverbanden. 4Value is een softwarebureau en een taxatiebureau. Beide disciplines zijn in de dagelijkse uitvoeringspraktijk nauw met elkaar verweven. 4Value levert subliem werkende software met kwalitatief hoogwaardige koppelingen en goede taxatiemodellen, maar ook taxatie-technische dienstverlening op zeer hoog niveau. In opdracht van 45 klanten (gemeenten en samenwerkingsverbanden) worden met de web-based waarderingsapplicatie 4Woz 2.0 jaarlijks ruim 2,3 miljoen objecten in 92 gemeenten in heel Nederland gewaardeerd. Daarmee is 4Value de marktleider in de WOZ-branche. Klanten van 4Value zijn onder meer Belastingsamenwerking West-Brabant, Hilversum en Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid.

Samenwerking 4Value – Exxellence Groep
Samen hebben 4Value en Exxellence Groep ca. 550 klanten en 220 medewerkers en mogen ze het grootste deel van de Nederlandse gemeenten en (semi-)publieke organisaties tot hun klantenkring rekenen. Met het aansluiten van 4Value bij Exxellence Groep, zetten Exxellence Groep en Main Capital een grote stap om het product- en dienstenportfolio verder uit te bouwen en daarmee ook de toegevoegde waarde voor klanten te optimaliseren. Na het leggen van een stevige fundering middels de combinatie met Zaakysteem.nl en een snelle tweede stap met T&T Vertrouwd Verbonden in de integration layer, is een combinatie met 4Value een zeer strategische stap in het belastingdomein. Gesteund door Main Capital zal de gecombineerde onderneming blijven kijken naar verdere strategische combinaties met aanbieders van softwareproducten in de overheidsmarkt. Het is de ambitie van de groep om uit te groeien tot een leidende aanbieder van softwareoplossingen en aanpalende diensten binnen de (semi-)overheid, teneinde het productaanbod en de toegevoegde waarde richting haar klanten verder uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grotere spelers in de markt. Main borduurt hierbij voort op de met voormalige portfolio-onderneming Roxit opgedane ervaring in deze markt. De organisaties zullen elkaar functioneel versterken waarbij Excellente dienstverlening voor de klant het uitgangspunt zal zijn.

Marcel Dillissen (Algemeen Directeur 4Value): “Door de strategische combinatie van 4Value en Exxellence Groep zien wij nog meer mogelijkheden om klanten te bedienen met slimme softwareoplossingen om verbindingen te leggen tussen overheden en inwoners, maar ook om de productportfolio op het gebied van de Wet WOZ uit te bouwen. 4Value heeft artificial intelligence en machine learning toegepast bij het bepalen van de WOZ-waarden. Wij verwachten dat deze technieken binnen de strategische combinatie veel breder in de softwareproducten kunnen worden toegepast.”

Michel Veenhuis (CEO Exxellence Groep): “Met de komst van 4Value versterken we onze bestaande (SMQ) positie binnen het Belasting domein. Deze strategische uitbreiding op ons Exxellence Zaken en Connect Ecosysteem biedt veel kansen om optimaal in te spelen op de marktbehoefte om het huidige applicatie landschap rondom de WOZ te vernieuwen. Met 4Value is de Exxellence Groep een leidende speler geworden voor basisregistratie software en dienstverlening.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main heeft een strategische focus en is met de Exxellence Groep een samenwerking voor de lange termijn aangegaan om de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van groei. Na de combinaties met Zaaksysteem.nl en T&T Vertrouwd Verbonden is dit opnieuw een belangrijke stap op weg naar een leidende positie in de (semi-)publieke markt, door middel van een sterk product- en dienstenaanbod specifiek gericht op het strategisch ondersteunen van organisaties binnen het publieke domein.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!