Cisco partners kunnen zich met XaaS beter onderscheiden

Cisco CEO Chuck Robbins

29-12-2020 | door: Witold Kepinski

Cisco partners kunnen zich met XaaS beter onderscheiden

Cisco ceo Chuck Robbins (foto) zegt goed bezig te zijn met het verleggen naar een meer software, services en abonnementen model. Hierbij ziet hij volop kansen voor partners die aanhaken met een ‘everything as a service’ ofwel XaaS propositie.

Robbins zegt dat partners genoeg kansen hebben dankzij de breedte van het Cisco portfolio om zich goed te kunnen onderscheiden. Dat kan gaan om on-premises en diverse cloud toepassingen zoals public, hybride, private of multi-cloud.

Robbins verwacht dat deze nieuwe business modellen niet over een nacht ijs gaan maar dat partners dit wel kunnen overwegen om dat de markt hiernaar toe beweegt. Dat geldt niet alleen voor infrastructuur zoals netwerken, servers en compute (waarbij klanten betalen op basis van capaciteit gebruik) maar ook op applicatie niveau waar Cisco zich ook steeds meer laat gelden zoals performance en beschikbaarheid van apps.

Partnerprogramma

Om deze overstap te maken krijgen partners volop ondersteuning van Cisco. Onder andere met een vereenvoudigd partnerprogramma zo meldt Cisco partnerbaas Oliver Tuszik. Door het samenvoegen van bijna een dozijn partnerprogramma's in de komende 12 tot 18 maanden zal Cisco's vereenvoudigde partnerprogramma zijn business partners op een flexibelere en wendbaardere manier dan voorheen van dienst zijn.

PXP

Daarnaast lanceert Cisco een nieuw digitaal partnerplatform - Partner Experience Platform (PXP) - dat alle tools en middelen biedt die een partner nodig heeft bij het werken met Cisco, waardoor meer samenwerking en co-selling mogelijk wordt.

Lees meer over het nieuwe Cisco partnerprogramma hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software