Prowise brengt Teams, Classroom, Meet, YouTube en Netflix naar touchscreens

27-12-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Prowise brengt Teams, Classroom, Meet, YouTube en Netflix naar touchscreens

Alle Prowise Touchscreens zijn door het Nederlandse onderwijsbedrijf Prowise voorzien van de laatste versie van het besturingssysteem Prowise Central. Hiermee zorgt Prowise ervoor dat apps als Microsoft Teams, Google Classroom en Meet, YouTube en Netflix op alle schermen inzetbaar zijn, zonder pc-module of externe modules.

Prowise lanceert de update niet alleen voor het meest recente model en vlaggenschip het Prowise Touchscreen. De software komt in Q12021 ook voor oudere modellen zoals de EntryLine UHD en ProLine+ volledig beschikbaar. Schermen die 4 a 5 jaar jaar oud zijn krijgen met de update kosteloos de beschikking over nieuwe features, tientallen apps en de laatste privacyvoorschriften.

Apps rechtstreeks op touchscreens
Alle touchscreens van Prowise krijgen na de update de beschikking over een serie aan indrukwekkende (onderwijs)applicaties. Denk hierbij aan Microsoft Office, Outlook Skype, PowerPoint, Teams, Google Meet, Docs, Classroom, Earth, Netflix, YouTube en Zoom. Uniek is het feit dat deze apps volledig draaien op het besturingssysteem van het touchscreen en dat er geen pc-module of externe modules nodig zijn voor gebruik. Met deze apps beschikken eindgebruikers over tal van nieuwe digitale samenwerkingsmogelijkheden (denk bijvoorbeeld aan leren op afstand via videobellen) zonder dat daarvoor extra investeringen noodzakelijk zijn.

OTA-updates
Prowise voorziet haar touchscreens minstens 5 jaar lang van de meest actuele software. Het bedrijf bracht deze belofte al eerder in de praktijk door bijvoorbeeld AirPlay, Chromecast en Miracast toe te voegen. De over-the-air (OTA)-updates worden via 100% veilige, lokale en eigen servers naar eindgebruikers verstuurd. “Zo kun je op een scherm dat je in 2017 kocht, eigenlijk weer jaren vooruit. We zijn enorm trots dat we dit als gratis service aan onze klanten aanbieden. Het bewijst de meerwaarde van OTA-updates maar is ook een bewijs van de kwaliteit van onze hardware en gekozen materialen bij de oudere touchscreens. Omdat we onze hardware, software en firmware volledig in eigen beheer ontwikkelen, kunnen we deze unieke service eigenlijk als enige partij wereldwijd kosteloos en op een volledig veilige manier aan onze gebruikers aanbieden”, zegt Prowise-directeur Michael Ahrens.

Schrijfvrijheid
Naast een compleet nieuwe en gebruiksvriendelijke interface waar de achtergrondafbeelding volledig personaliseerbaar is, krijgen de schermen ook de beschikking over de allerlaatste versie van de schrijf- en annotatiesoftware ProNote. Met de speciale directe annotatie-modus kan de gebruiker met een klik op de knop schrijven over iedere invoerbron, website of app. Aantekeningen kunnen direct worden gedeeld of verder worden verrijkt in het whiteboardsoftwarepakket ProNote.

Terug naar nieuws overzicht