Redactie - 28 december 2020

Centric topman Sanderink in de clinch met inspecteur politie en deurwaarder

Centric topman Sanderink in de clinch met inspecteur politie en deurwaarder image

Centric topman Gerard Sanderink is weer in het nieuws nadat een deurwaarder op maandag 21 december in het Strukton kantoor in Utrecht beslag kwam leggen op Sanderink's telefoon. Doel was om e-mails en Whatsapp berichten te bekijken rond het mogelijk verspreiden van smaad en laster over zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. Dit meldt Tubantia. Naar verluidt is bewijsmateriaal dat in beslag moest worden genomen gewist.

De Centric-topman wilde de deurwaarder niet ontvangen en bedreigde volgens Tubantia tijdens de beslaglegging een politie-inspecteur.

Sanderink weigerde zijn telefoon af te geven waarop de hulpofficier politiemensen opriep om hem te fouilleren. Strukton-manager Erik Hermsen heeft daarna met Sanderink gesproken waarbij zijn telefoon apart werd bewaard. Sanderink gaf zijn telefoon wel af, maar niet zijn pincode. Later werd de code wel bekend maar toen was de inhoud van de telefoon gewist aldus Tubantia.

Verder meldt tubantia dat directeur van De Nederlandsche Bank Klaas Knot, minister-president Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra het gewraakte onderzoeksrapport over Brigitte van Egten hebben ontvangen van Sanderink die door de rechtbank niet verspreid mocht worden.

Brigitte van Egten uit Enschede was privé als zakelijk een partner van Gerard Sanderink. Op zondag 11 november 2018 werd volgens Tubantia de lange relatie stopgezet na een telefoongesprek waarbij Sanderink zijn partner ineens van verduistering van miljoenen euro's beschuldigde. Sindsdien wordt dit via de rechter uitgevochten. Zelfbenoemd cybersecurity expert Rian van Rijbroek heeft nu een invloedrijke rol binnen het zakenimperium van Centric en Oranjewoud eigenaar Gerard Sanderink.

Lees alle details verder in Tubantia.

Update 29-12-2021: CDA kamerleden waaronder Pieter Omtzigt stellen nieuwe Kamervragen over Gerard Sanderink en Centric. Volgens Omtzigt heeft Centric geen Raad van Commissarissen maar een one tier board. "Maar die is gewoon verantwoordelijk om nu onmiddellijk in te grijpen. En anders aansprakelijk."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!