Witold Kepinski - 29 december 2020

Ctac neemt meerderheidsbelang in Oliver IT

Business & Cloud Integrator Ctac heeft een nieuwe intentieverklaring ondertekend met het oog op de acquisitie van 51% van de aandelen in Oliver IT B.V. (Oliver) per 1 januari 2021, een specialist in integratie en softwareontwikkeling.

Oliver is gevestigd in ‘s Hertogenbosch en opgericht in 2009. Het ambitieuze team bestaat momenteel uit zo’n 40 medewerkers. Ze werken volgens het motto Redefining Simplicity en zijn volgens Ctac marktleider op het gebied van integratie, web & mobiele oplossingen.

Henny Hilgerdenaar (foto), CEO van Ctac: “Deze strategische acquisitie vormt – na het eerder aangekondigde uitstel als gevolg van de onzekerheid rondom Covid-19 – de volgende stap in de realisatie van onze equity story. Voor Ctac vormt het onboarden van de kennis, expertise en track-record van Oliver een verrijking, hiermee breiden we zowel ons portfolio als onze competenties op het vlak van integratie, web & mobiele oplossingen uit. Wij zijn uitermate content dat we ondanks de gevolgen van de wereldwijde pandemie er in zijn geslaagd om Oliver aan Ctac te binden”

“Oliver’s omzet bedraagt circa 6 miljoen euro op jaarbasis en zal vanaf boekjaar 2021 bijdragen aan de groei van onze Consultancy-activiteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac. Ctac financiert de acquisitie uit eigen middelen en zal geen additionele financiering aantrekken of aandelen uitgeven”, aldus Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

Gerben Moerland, co-founder van Oliver: “Een enorme trend in de markt is de inzet van en migratie naar Cloud oplossingen, wat kennis vraagt van de juiste integratie en app/mobiele expertise. Om als Oliver hier maximaal invulling aan te geven is samenwerking en schaalgrootte van belang. Ctac is voor ons een logische partij om strategisch mee samen te gaan.”

“Door deze strategische ontwikkeling, kunnen we zowel nieuwe opportunity’s alsmede onze eigen proposities verder door ontwikkelen en meer toegevoegde waarde voor de klanten bieden”, aldus Martien Merks (mede-aandeelhouder).

Gerben Moerland en Martien Merks blijven actief en zij behouden een minderheidsbelang in Oliver, waarmee hun betrokkenheid is gewaarborgd. De acquisitie wordt in contanten afgerekend. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang. De verwachting is dat de overname van het 51%-belang medio januari 2021 wordt afgerond. Oliver zal daarbij als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren.

De verkrijging van het meerderheidsbelang in Oliver past naadloos bij het businessmodel en in de strategie van Ctac, waarbij Ctac haar klanten toegevoegde waarde wil bieden bij hun digital transformation journey, onder meer door het bieden van de juiste ICT-oplossing. Ctac’s strategie is er op gericht om leidende posities in te nemen in de domeinen: IT modernisation, Connected Intelligence, Transformation & Changemanagement, Security & Trust en Business Transformation.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!