Wireless Logic Group doet aantal overnames

30-12-2020 | door: Witold Kepinski

Wireless Logic Group doet aantal overnames

Wireless Logic Group heeft een aantal overnames gedaan zo meldt het bedrijf op zijn website. Zo is Datamobile AG overgenomen.

Datamobile AG is een IoT-communicatiespecialist die geïntegreerde oplossingen levert voor bedrijven in een breed scala aan verticalen in EMEA en Azië. Met een markterfgoed in de DACH-regio van meer dan 10 jaar heeft Datamobile AG zich gevestigd als een innovatief bedrijf in de mobiele connectiviteit- en dienstenmarkt, met klanten in een aantal snelgroeiende sectoren, waaronder food delivery en e-mobiliteit. De overname werd afgerond op 19 november 2020 en het core Datamobile AG-team blijft bestaan, onder leiding van CEO Gerald Wirtl.

New Line Mobile, met hoofdkantoor in Den Haag, is een gevestigde IoT/M2M managed services provider. In samenwerking met grote mobiele operators levert het bedrijf een one-stop-oplossing die veilige infrastructuur, veerkrachtige softwareplatforms en meerdere netwerken connectiviteit combineert voor systeemintegratoren, applicatieproviders en eindgebruikers. De overname werd afgerond op vrijdag 4 december. Engin Demirel zal de komende maanden nauw samenwerken met het Wireless Logic team om een soepele overgang voor klanten en het bedrijf te garanderen.

Gesteund door Montagu is verder Arkessa overgenomen van ECI Partners, en is de verkoop op woensdag 9 december afgerond. Arkessa, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is een wereldwijde mobiele IoT-connectiviteit aanbieder, die een scala aan diensten en oplossingen levert via een multi-netwerkfunctionaliteit over de hele wereld. Het team van 50 personen bestaat uit IoT- en M2M-experts die gespecialiseerd zijn in de integratie van meerdere netwerken en opkomende draadloze technologieën via één beheerde service. De groei van Arkessa tot nu toe kan worden toegeschreven aan de levering van flexibele, betrouwbare en vereenvoudigde diensten die ondernemingen in staat stellen hun bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen en te optimaliseren.

Terug naar nieuws overzicht