Spacewell neemt leverancier van SaaS-software voor energiebeheer DEXMA  over

03-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Spacewell neemt leverancier van SaaS-software voor energiebeheer DEXMA over

Spacewell, een dochteronderneming van softwareleverancier Nemetschek Group met hoofdzetel in Antwerpen, neemt DEXMA over. DEXMA, met hoofdkantoor in het Spaanse Barcelona, is een snelgroeiende leverancier van SaaS-oplossingen (Software as a Service) die gebruik maken van kunstmatige intelligentie en automatisch leren voor het beheer van energiegegevens. Het bedrijf telt meer dan 4000 eindklanten in 30 landen over de hele wereld en helpt hen hun energieverbruik en -kosten doeltreffend te meten, monitoren en beheren.

“Volgens het mondiale statusrapport van de Verenigde Naties is 30 procent van het eindverbruik van energie en 28 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot aan gebouwen toe te schrijven. Deze overname is dan ook erg goed nieuws voor klanten die hun bedrijf duurzamer willen beheren. Energiemanagement is heel belangrijk als je geheel autonome gebouwen wilt creëren die hun functies automatisch aanpassen aan de gebruikers en belanghebbenden”, zegt Koen Matthijs, Chief Division Officer van de Operate & Manage Division van Nemetschek Group. DEXMA vult het portfolio van Spacewell op het gebied van facilitymanagement, propertymanagement en slimme gebouwen aan. Door energiemanagement te integreren wil het bedrijf een concurrentievoordeel realiseren en een totaaloplossing aanbieden voor het beheer van gebouwen.

Op gegevens gebaseerd energiemanagement

DEXMA biedt op gegevens gebaseerd energiemanagement aan. Met de SaaS-oplossing (Software as a Service) van het bedrijf kunnen facility- en propertymanagers, energiebedrijven en consultants over het energieverbruik rapporteren, gebruikspatronen en inefficiënties analyseren en storingen realtime opsporen. De oplossing is ideaal voor bedrijven die de energie-efficiëntie van hun gebouwen willen optimaliseren en hun CO2-uitstoot willen verlagen.

“DEXMA werkt aan een duurzame toekomst en helpt overal ter wereld organisaties van elke omvang hun energieverbruik op te volgen en hun CO2-voetafdruk te verkleinen. We streven er uiteindelijk naar om de mondiale overgang naar een emissieloze economie te versnellen”, zegt Joan Pinyol, CEO van DEXMA. “We zijn vereerd om ons aan te sluiten bij Spacewell en Nemetschek Group, een van de vijftig leiders op het gebied van duurzame ontwikkeling en klimaat die door de Verenigde Naties zijn genomineerd. Bij DEXMA streven we onophoudelijk naar een duurzamere toekomst.”

“We hebben hoge verwachtingen van deze overname. In de toekomst zullen Spacewell en DEXMA gegevens van elk hardware- of sensorplatform kunnen integreren en vergelijken. Daardoor zal ons gecombineerde aanbod onafhankelijk, flexibel en toekomstbestendig zijn”, aldus Eric Van Bael, CEO van Spacewell. Van Bael noemt de overname een win-winsituatie voor alle bedrijven die duurzamer aan de slag willen gaan.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud