Honeywell koopt AI en IoT specialist Sparta Systems

30-12-2020 | door: Witold Kepinski

Honeywell koopt AI en IoT specialist Sparta Systems

Honeywell koopt AI en IoT specialist Sparta Systems voor een bedrag van 1,3 miljard dollar. De AI-enabled Software as a Service (SaaS) toepassingen van Sparta Systems moet het life sciences en software aanbod van Honeywell versterken.

Het op de markt brengen van nieuwe medische therapieën vereist precisie, kwaliteitsborging en procesverificatie. Door Sparta Systems over te nemen zegt Honeywell life sciences toepassingen bij bedrijven beter te kunnen innoveren.

Het Amerikaanse Sparta Systems levert enterprise kwaliteitsmanagementsoftware (QMS), inclusief een next-generation SaaS-platform, voor de life sciences-industrie. Klanten op het gebied van farmaceutica, biofarma, medische apparatuur en andere life sciences gebruiken de software voor digitaal kwaliteitsmanagement om kwaliteitsprocessen te automatiseren en te standaardiseren.

Sparta heeft meer dan 400 klanten, waaronder 42 van de 50 grootste farmaceutische bedrijven en 33 van de 50 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen.

Honeywell voorziet geneesmiddelenfabrikanten en biomedische bedrijven al meer dan 30 jaar van geavanceerde automatisering en procescontrole-technologieën. Sparta Systems biedt toevoegde waarde op het gebied van next-generation, cloud en digitale QMS SaaS-platforms, analyse en kunstmatige intelligentie met verbeterde menselijke besluitvormingsmogelijkheden.

Sparta zal worden gecombineerd met de enterprise performance-oplossing Honeywell Forge en Experion Process Knowledge System om de waarde voor life sciences-klanten in de VS, Europa en Azië te vergroten.

De life science-industrie zal volgens Honeywell profiteren van oplossingen die de kwaliteitsborging verbeteren, nalevingskosten verlagen, procesprestaties verifiëren en kwaliteitsafwijkingen helpen identificeren voorafgaand aan het productieproces.

Terug naar nieuws overzicht
Software