VMware start rechtszaak tegen Nutanix CEO Rajiv Ramaswami

Nutanix CEO Rajiv Ramaswami

30-12-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware start rechtszaak tegen Nutanix CEO Rajiv Ramaswami

VMware heeft een gerechtelijke procedure aangespannen tegen voormalig Chief Operating Officer (COO) Rajiv Ramaswami. VMware vindt dat de topman materiële en voortdurende schendingen heeft gedaan van zowel wettelijke als contractuele plichten en verplichtingen. De in India geboren Ramaswami verliet VMware en werd op 10 december ceo van hyperconverged en virtualisatie specialist Nutanix. Ramaswami volgde Nutanix oprichter Dheeraj Pandey op.

In samenhang met de rechtszaak heeft VMware de volgende verklaring afgegeven:

"Rajiv Ramaswami heeft zijn contractuele verplichtingen jegens VMware niet nagekomen. Ten minste twee maanden voordat hij ontslag nam bij het bedrijf, terwijl hij tegelijkertijd met senior leiderschap werkte om de belangrijkste strategische visie en richting van VMware vorm te geven, had de heer Ramaswami ook in het geheim een ontmoeting met ten minste de CEO, CFO en blijkbaar de hele Raad van de directeuren van Nutanix, Inc. om de Chief Executive Officer van Nutanix te worden. Slechts twee dagen nadat hij bij VMware was vertrokken, trad hij toe tot Nutanix als CEO.

De heer Ramaswami toonde een slecht beoordelingsvermogen en had een duidelijke en langdurige periode van belangenverstrengeling. Hij had dit belangenconflict aan VMware moeten melden, zodat het bedrijf maatregelen had kunnen nemen om zichzelf te beschermen. Maar hij bracht VMware niet op de hoogte en ontnam het bedrijf dus de mogelijkheid om dit te doen door zijn Nutanix-gerelateerde activiteiten te verbergen.

VMware verwacht van alle medewerkers dat ze hun verplichtingen jegens het bedrijf nakomen, en leidinggevenden moeten aan een nog hogere standaard worden gehouden. VMware is van nature geen litigieus bedrijf. Het bedrijf heeft inderdaad geprobeerd deze kwestie zonder rechtszaken op te lossen. Maar de heer Ramaswami en Nutanix weigerden op een bevredigende manier met VMware om te gaan. VMware besteedt miljarden dollars aan haar roadmap en R&D om marktinnovaties naar onze klanten te brengen en zet zich in om ons merk, de technologische innovaties achter ons merk en de waarde die we onze klanten bieden te beschermen."

Reactie Nutanix

In een verklaring zegt Nutanix dat de actie van VMware misplaatst is en een reactie is op het verlies van een zeer gewaardeerd en gerespecteerd lid van zijn leiderschapsteam."Het is teleurstellend om te zien dat het management van VMware hem aanklaagt, alleen maar omdat hij ervoor koos om een kans te grijpen om CEO van een beursgenoteerd bedrijf te worden", aldus een verklaring. “De heer Ramaswami en Nutanix hebben alles in het werk gesteld om proactief en samen te werken met VMware gedurende de transitie. De heer Ramaswami is trots op zijn ambtstermijn bij VMware en telt veel VMware-teamleden als vrienden”, aldus Nutanix. Ramawami zal zich voor de rechtbank gaan verdedigen, aldus Nutanix.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud