Marktplaats voor cryptovaluta Etoro verdwijnt uit Nederland (update)

31-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Marktplaats voor cryptovaluta Etoro verdwijnt uit Nederland (update)

De marktplaats voor cryptovaluta Etoro staakt zijn activiteiten in Nederland. Gebruikers moeten binnen drie weken hun cryptovaluta verkopen, ook als zij hierbij verlies leiden.

Etoro heeft een deadline voor een registratie die door toezichthouder DNB wordt verplicht niet gehaald. Het bedrijf schrijft in een e-mail daarom aan Nederlandse klanten dat hun accounts vanaf 23 januari worden opgeheven, meldt RTL Z.

Het bedrijf biedt zijn excuses aan aan klanten, die worden gedwongen nu tot verkoop van hun cryptovaluta over te gaan. Dit kan afhankelijk van de wisselkoers negatief uitpakken en verlies opleveren. In een schriftelijke verklaring aan RTL Z meldt Etoro: "Etoro zit in het proces van registratie als cryptodienst bij De Nederlandse Bank. Totdat daar over besloten is kan eToro geen cryptodiensten meer aanbieden in Nederland. We excuseren ons voor het ongemak dat dit veroorzaakt."

Update: eToro meldt in een toelichting dat eToro niet geheel uit Nederland vertrekt. "Het beleggingsplatform staat nog steeds open voor Nederlandse klanten. De beperkingen gelden alleen voor crypto. Nederlandse klanten kunnen nog steeds aandelen kopen en beleggen in andere activa zoals grondstoffen", benadrukt eToro.

Terug naar nieuws overzicht