Redactie - 05 januari 2021

Exclusive Networks meldt cyberinbreuk op systemen

Exclusive Networks meldt cyberinbreuk op systemen image

IT-distributeur Exclusive Networks meldt een cyberinbreuk op haar systemen in de Verenigde Arabische Emiraten, de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Singapore. Dit heeft geresulteerd in ongeoorloofde toegang van indringers tot bepaalde gegevens. Er is geen impact op de dagelijkse commerciële activiteiten van Exclusive Networks.

Exclusive Networks experts en incidentresponsteam hebben onmiddellijk actie ondernomen om de inbreuk te beperken en de beveiligingspositie te versterken. "Onderzoek en forensische analyse zijn aan de gang om de volledige omvang van de inbreuk te begrijpen, maar er zijn geen gegevens van klanten of partners bekend die zijn beïnvloed door de ongeautoriseerde toegang" zo meldt het bedrijf.

De distributeur meldt verder: "Alle nodige stappen zijn genomen om de kwetsbaarheid te stoppen en alle systemen wereldwijd zijn gecontroleerd om hun integriteit en doeltreffendheid te garanderen. Het bedrijf staat in contact met alle relevante regelgevende instanties en gegevensbeschermingsautoriteiten op grond van de AVG. Exclusieve medewerkers is geadviseerd om alle nodige stappen en voorzorgsmaatregelen te nemen. Meer informatie zal worden verstrekt zodra deze bekend wordt. Het bedrijf herhaalt dat er geen commerciële activiteiten zijn getroffen door het incident en dat de zaken gewoon doorgaan."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!