Robin.IO ondersteunt nu Anthos voor bare metal

Partha Seetala, CEO Robin.IO

06-01-2021 | door: Hans Steeman

Robin.IO ondersteunt nu Anthos voor bare metal

De in Californië gevestigde startup Robin.IO wordt gezien als de leider in Kubernetes-opslag en gegevensbeheer. Men heeft recent bekend gemaakt dat de Robin.IO CNS (cloud native storage) voor opslag en datamanagement, binnen de gemoderniseerde Google cloud (Anthos) beschikbaar is op bare metal.

Deze marktintroductie werd mogelijk nadat Robin.IO de validatie en certificatie van zijn CNS met succes had afgerond. Partha Seetala (foto), de oprichter en CEO van Robin.IO: “Wij van Robin.IO introduceren met Robin CNS een Developer friendly Storage voor Kubernetes. Dit wordt nu ook door Google bevestigd.”

Anthos op bare metal is onlangs geïntroduceerd door Google Cloud. Het is een nieuwe optie om Anthos mogelijk te maken op fysieke servers en kan daarmee geïmplementeerd op infrastructuur die eigendom is van de klant. Hiervoor is geen extra ondersteuning via een hypervisor nodig.

Anthos op bare metal biedt ingebouwde netwerken, lifecycle management, logging en servicemanagement. Het ondersteunt diverse besturingssystemen waaronder CentOS, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) en Ubuntu. Met Anthos op bare metal kunnen bedrijven hun eigen standaard hardware en installatiekopieën van het besturingssysteem gebruiken en bestaande investeringen blijven benutten. Robin Cloud Native Storage is beschikbaar op de Google Cloud Marketplace.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data