StorCentric integreert Violin Memory

Mihir Shah, de CEO van StorCentric

07-01-2021 | door: Hans Steeman

StorCentric integreert Violin Memory

StorCentric, de leverancier van oplossingen voor Storage-management, blijft gestaag verder groeien. Het bedrijf is gespecialiseerd in primaire en secundaire dataopslag, inclusief beveiligingsoplossingen. Onderdeel van de bedrijfsontwikkeling is de recente acquisitie van Violin Memory. Met deze stap wordt de beschikbare oplossing completer, omdat storage via NVMe nu ook ondersteund is. Daarmee bevestigt StorCentric wat al langer zichtbaar is: ze zijn een meester in kralen rijgen.

De afgelopen jaren zijn verschillende parels aan de ketting toegevoegd en dat wordt nu bekroond met Violin Memory. Nu volgt de volgende fase: alles consolideren tot een consistent geheel. De focus blijft hetzelfde: het middensegment van de markt. In dit deel van de markt is nog veel te winnen en het is eenvoudiger dan enkel een focus te hebben op de grote accounts.

In deze roerige periode wordt het zakelijke element niet vergeten en Mihir Shah (foto), de CEO van StorCentric, claimt dat men wereldwijd bijna 40.000 zakelijke klanten heeft en meer dan 500.000 configuraties in productie. De ontwikkelingen gaan erg hard. Tegenwoordig is veel storage management helemaal in software gedefinieerd (SDS) waardoor de afhankelijkheid van specifieke hardware elementen vermindert.

Een van de grootste assets van StorCentric is de unbreakable backup. Deze backup-oplossing van StorCentric is voorzien van krachtige sleutels, die enkel bij de aanbieder bekend zijn. Hackers kunnen daarmee onmogelijk via phishing en dergelijke toegang krijgen tot de backups, omdat in het klantnetwerk de sleutels niet te vinden en bekend zijn. Gevreesde malware aanvallen kunnen daarom nooit grip krijgen op de data in de back-up van het bedrijf.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data