Redactie - 07 januari 2021

Elbit Systems levert Defensie tactische computers voor voertuiggebruik

Elbit Systems levert Defensie tactische computers voor voertuiggebruik image

Elbit Systems maakt bekend dat het een contract van ongeveer 24 miljoen dollar heeft gekregen van het Nederlandse Ministerie van Defensie om de Koninklijke Landmacht te voorzien van nieuwe tactische computers voor voertuiggebruik. Het contract wordt uitgevoerd over een periode van 30 maanden.

Elbit Systems zal verschillende voertuigtypes uitrusten met zijn zevende generatie Enhanced Tactical Computers (ETC MK7) ter vervanging van verouderde tactische computers die meer dan tien jaar geleden door het bedrijf aan de Landmacht werden geleverd. De nieuwe computers bieden verbeterde en robuustere mogelijkheden voor Command & Control (C2) en tactische gegevensverwerking, verbeterde beveiliging voor de verwerking en opslag van beveiligde missie-informatie, evenals een solide groeipad voor geavanceerde C2-toepassingen.

Haim Delmar, General Manager van Elbit Systems C4I & Cyber, zei hierover: “We zijn blij met onze voortdurende betrokkenheid bij digitaliseringsprogramma's van de Landmacht. We zien Nederland als een belangrijke markt voor Elbit Systems en zijn van plan onze samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Defensie voort te zetten en onze lokale industriële samenwerking en investeringen te versterken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!