Wouter Hoeffnagel - 08 januari 2021

ANWB waarschuwt voor mogelijk datalek

De ANWB waarschuwt klanten voor mogelijke diefstal van hun gegevens. De diefstal heeft mogelijk plaatsgevonden tijdens een ransomwareaanval op incassobedrijf Trust Krediet Beheer, waarmee de ANWB samenwerkt.

Verschillende gebruikers maken op Tweakers melding van een e-mail waarin de ANWB voor de potentiële diefstal waarschuwt. Trust Beheer Krediet zou eind december zijn getroffen door ransomware. Hierbij zijn niet alleen systemen versleuteld, maar ook data buitgemaakt. Mogelijk zijn hierbij contact- en factuurgegevens in handen van onbevoegden gekomen.

Onduidelijk is hoeveel ANWB klanten zijn getroffen; niet iedere klant lijkt de e-mail te hebben ontvangen. Ook is onduidelijk door welke ransomware Trust Krediet Beheer getroffen is. Op de website van Trust Krediet Beheer is te zien dat verschillende bekende bedrijven klant zijn. Denk hierbij aan Toyota, Sanoma Media, Heras, Unigarant, ZVH, Suez, Engie Services Nederland, Siemens, G4S en 123Inkt.nl. Het is onbekend of ook deze partijen zijn getroffen door de ransomwareaanval.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!