Intel combineert partnertools in nieuwe Partner Alliance Portal

11-01-2021 | door: Witold Kepinski

Intel combineert partnertools in nieuwe Partner Alliance Portal

Intel heeft de officiële lancering aangekondigd van de nieuwe Intel Partner Alliance, die op 11 januari 2021 van start gaat. De alliantie verenigt al lang bestaande Intel partnerprogramma's, zoals Intel Technology Provider, Intel IOT Solutions Alliance en Intel Cloud Insider, in één gestroomlijnd aanbod voor het volledige partnerecosysteem. Het nieuwe programma is ontworpen om Intel's relatie met gewaardeerde partners te versterken en samen nieuwe marktkansen te versnellen in een steeds meer datacentrische wereld.

“De nieuwe Intel Partner Alliance zal de diversiteit aan bedrijfsmodellen onder partners beter weerspiegelen en hen de kans geven om de programmavoordelen te maximaliseren. We waarderen elk van onze partners voor hun voortdurende samenwerking om nieuwe technologieën tot leven te brengen voor onze klanten over de hele wereld", zegt Eric Thompson, algemeen directeur van Intel van Global Partner Enablement

Hoe het eruit zal zien: de lancering is verankerd door een opnieuw ontworpen portaal waarin Intel Partner University en Intel Solutions Marketplace worden geïntegreerd in één naadloos platform, waardoor het voor partners gemakkelijker wordt om de inhoud te vinden die ze nodig hebben, kennis te maken met belangrijke technologieën en samen te werken voor nieuwe kansen.

Deze veranderingen worden aangestuurd door Intel's toewijding aan partners om de Intel Partner-programma's te verenigen.

De belangrijkste elementen van de nieuwe Intel Partner Alliance zijn:

Nieuwe partnertypes : uitbreiding van de soorten partnerrollen waarmee Intel zich bezighoudt om de samenwerking binnen het ecosysteem te vergroten. Nieuwe rollen zijn onder meer in het veld programmeerbare poortarray-ontwerpdiensten, cloudserviceprovider, onafhankelijke softwareleverancier, distributeur, fabrikant, oplossingsleverancier, fabrikant van originele apparatuur en service-integrator.

Intel Partner University : diepere training voor Intel's partners om hun expertise te vergroten over een verscheidenheid aan onderwerpen, oplossingen en specialiteiten.
Gepersonaliseerde ervaringen : meer gepersonaliseerde inhoud voor klanten door middel van kunstmatige intelligentie, of het nu gaat om beloningen, trainingen of producten.

Voordelen : Uitbreiding van het beloningssysteem om de voordelen en beloningen van het programma voor alle partnerniveaus en rollen te vereenvoudigen en te maximaliseren.

Intel Solutions Marketplace : nieuwe mogelijkheden voor partnerverbindingen en matchmaking, leadgeneratie en -beheer, en storefront-monitoring.
Waarom het belangrijk is: de nieuwe Intel Partner Alliance zal zich richten op oplossingen en het verbinden van Intel's partners met elkaar en nieuwe klanten. Het zal een verbeterde klantervaring bieden door meerdere programma's en infrastructuren te stroomlijnen tot een meer geïntegreerd, flexibel en aangepast partnerprogramma. Naarmate de industrie evolueert en bedrijven zich aanpassen, richt Intel zich op het verenigen van partners tot één krachtig platform dat samenwerking en innovatie mogelijk maakt.

Vanaf 11 januari kunnen partners inloggen op de nieuwe Intel Portal om hun accounts te activeren en de bijgewerkte interface en nieuwe aanbiedingen te verkennen. Bestaande partners worden uitgenodigd voor een webcast om de lancering te vieren en om van leiders te horen hoe Intel hen in 2021 ondersteunt. 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware