Red Kubes krijgt kapitaalinjectie en maakt Otomi Container Platform open source

Red Kubes team Mederland

12-01-2021 | door: Redactie

Red Kubes krijgt kapitaalinjectie en maakt Otomi Container Platform open source

Red Kubes, ontwikkelaar van een Kubernetes-gebaseerde container platform oplossing, kondigt de open-source Community Editie versie van Otomi Container Platform en een seed investering van EUR 1.2 van VC investeerder Capital Mills aan. De Otomi Container Platform Community Editie is een container platform oplossing en is samengesteld op basis van bewezen open-source applicaties en best-practices en biedt ontwikkelaars een mono-repo aan met herhaalbare code die eenvoudig kan worden aangepast, uitgebreid en geconfigureerd.

Hoewel de markt zich snel beweegt in de richting van containerisatie van applicaties, staan de technologieën die deze verandering ondersteunen nog in de kinderschoenen. Kubernetes is duidelijk de standaard voor container orchestratie geworden, maar blijkt in deze fase nog veel te complex voor de massa om te gebruiken. Bedrijven en organisaties over de hele wereld ervaren enorme uitdagingen bij het gebruik van Kubernetes en huren dure consultants in om een op maat gemaakt platform op basis van Kubernetes te ontwikkelen, iets dat zowel enorm duur als uiteindelijk moeilijk te beheren is.

"We zien dat bedrijven veel tijd aan Kubernetes besteden en worstelen met het opnieuw uitvinden van het wiel", zegt Sander Rodenhuis, oprichter en CEO van Red Kubes. "Met Otomi leggen de rails om bedrijven door het wilde westen van Kubernetes te leiden met een geïntegreerde en productie waardige oplossing die voorspelbaarheid, snelle time-to-market en een veilig gebruik garandeert."

Otomi is een op Kubernetes gebaseerd container platform dat is ontworpen op basis van een ‘developer-first’ filosofie en de 12-factor app-methodologie. Het omarmt bestaande open-source projecten en is tegelijkertijd open en flexibel voor onvermijdelijke veranderingen in de loop van de tijd. Otomi is uitbreidbaar en kan eenvoudig worden geïnstalleerd op een Kubernetes-clusters in AWS, Azure, GCP of zelfs on-premise.

De belangrijkste features en voordelen van Otomi zijn:

-       Een eenvoudige user interface: log in op de Otomi console en krijg op rollen gebaseerde toegang tot alle geïntegreerde en vooraf geconfigureerde apps

-       Single-sign-on: sluit eenvoudig uw eigen identity provider aan of gebruik de geïntegreerde KeyCloak

-       Onboarding van teams: geef DevOps teams een eigen plek op het platform

-       Centraal policy beheer: dwing vooraf geconfigureerde policies af voor meerdere teams en clusters

-       Multi-cloud en multi-cluster: houd alle clusters gesynchroniseerd met één configuratie

-       Automatische deployment: implementeer binnen enkele minuten gecontaineriseerde applicaties en stel deze via internet beschikbaar

-       Netwerk- en serviceconfiguratie: automatische DNS, certificaatbeheer en configuratie van inkomend (ingress) verkeer

-       Voorkomt technical debt: Otomi is een raamwerk van open source applicaties met geïntegreerde life cycle management

“Veel bedrijven die Kubernetes willen adopteren staan voor een dilemma. Hoewel het enorme voordelen oplevert, is het ook een complexe technologie die bedrijven veel tijd en geld kan kosten. Kubernetes is een platform voor het bouwen van een platform, maar zelf een platform ontwikkelen en het vervolgens onderhouden is uitdagend.” zegt Erwin van der Veen, Partner bij Capital Mills. "Otomi Container Platform is een kant-en-klare, gebruiksklare oplossing die de acceptatie en het gebruik van Kubernetes tot een voorspelbaar, kosteneffectief en veilig proces maakt."

"Nederlandse Gemeenten hebben een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening nodig voor het uitwisselen van gegevens. Vanuit die behoefte is Common Ground ontstaan. Een van de Common Ground principes is open source om de controle over onze data terug te nemen. Kubernetes is de basis voor de cloud-agnostische infrastructuur. Otomi geeft ons een vliegende start bij het gebruik van Kubernetes. We hoeven geen complexe configuraties te beheren en kunnen snel de best practices van Kubernetes toepassen. Nu kunnen we ons volledig concentreren op het ontwikkelen software om de Common Ground belofte waar te maken." zegt Lazo Bozarov van de Gemeente Utrecht.

De Otomi Container Platform Community Editie is nu beschikbaar. Nieuwe releases worden periodiek gepland met een transparante roadmap van features en functionaliteit. Ga naar https://otomi.io om te beginnen.

Terug naar nieuws overzicht