Altaro is overgenomen door Hornetsecurity

13-01-2021 | door: Witold Kepinski

Altaro is overgenomen door Hornetsecurity

Back-up specialist Altaro is voor een onbekend bedrag overgenomen door Hornetsecurity, aanbieder van e-mail cloud securiy in Europa. Hornetsecurity is een cloudbeveiligingsspecialist met hoofdkantoor in Duitsland en actief in meer dan 30 landen.

Hornetsecurity verkoopt zijn aanbod via zijn internationale kanaalpartnernetwerk aan meer dan 40.000 klanten, waaronder Swisscom, Telefónica en KONICA MINOLTA. Deze nieuwe acquisitie bouwt voort op de overname door Hornetsecurity van Spamina, de Spaanse marktleider voor cloud-e-mailbeveiligingsoplossingen, in januari 2019 en EveryCloud, haar Britse marktpartner, begin 2020.

"Alle oprichters van Altaro blijven aan boord en krijgen nieuwe rollen binnen de Hornetsecurity Group. De bestaande internationale locaties zullen de komende jaren worden uitgebreid om onze partners nog sneller van nieuwe producten en oplossingen te kunnen voorzien ”, benadrukt Daniel Hofmann, CEO van Hornetsecurity. 

Hoffmann meldt verder: "Ons doel is om alle organisaties een complete security- en compliance-oplossing te bieden voor hun gebruik van cloud technologieën. Door Altaro's back-upoplossingen te integreren in Hornetsecurity's email cloud security productportfolio, leggen we het laatste stukje van de puzzel van security pakketten."

David Vella, CEO van Altaro, voegt toe: "We hebben in Hornetsecurity precies de juiste strategische koper gevonden en zijn verheugd deel uit te gaan maken van de groep. De synergie tussen de twee bedrijven is duidelijk. Door onze gecombineerde knowhow en ervaring en de innovatieve combinatie van onze producten, heeft het Europese marktleiderschap van Hornetsecurity op het gebied van cloud security een nieuw niveau bereikt."

"MSP's en IT-outsourcers breiden hun cloud architecturen en -services snel uit. Met de overname van Altaro breiden we niet alleen onze security services voor M365 uit, maar spelen we ook in op de groeiende behoefte aan Hyper-V en VMware back-up-oplossingen bij onze channel partners." aldus Daniel Blank, COO van Hornetsecurity. Hij vervolgt: "Altaro's 100% toewijding aan het kanaal, de duidelijke waardering van Altaro partners voor hun technische support en de uitstekende kwaliteit van hun product waren sleutelfactoren in onze beslissing. Met de acquisitie wordt onze internationale channel marketing aanzienlijk versterkt en zullen ook ervaren medewerkers aan boord komen bij channel sales. Samen zullen we onze partnernetwerken versterken en uitbreiden, wat de groei van de hele Hornetsecurity Group verder zal stimuleren."

Terug naar nieuws overzicht
Security