Qualogy en TeamValue brengen technology stacks Java en Microsoft Azure samen
15-01-2021 | door: Redactie

Qualogy en TeamValue brengen technology stacks Java en Microsoft Azure samen

IT-dienstverleners Qualogy uit Rijswijk en TeamValue uit Zwolle zijn een samenwerking aangegaan. Qualogy is speler op het gebied van Oracle & Java, TeamValue is Microsoft Azure-expert. Bij de ontwikkeling van een nieuwe SaaS-applicatie hebben ze de verschillende technology stacks succesvol samengebracht.

Aanleiding voor de samenwerking is de ontwikkeling van Generic Permit System (GPS): een nieuwe SaaS-applicatie voor het aanvragen, beheren en verstrekken van vergunningen door gemeenten. Deze cloudapplicatie vervangt bestaande on-premise applicaties. Qualogy en TeamValue ontwikkelden een routekaart om on-premise Java-applicaties gereed te maken voor een Microsoft Azure Cloud-distributie.

Van Java on-premise naar de cloud
Manager Qualogy Solutions Steven Sharma: “Organisaties willen af van lastig te koppelen en beheren on-premise systemen én ze willen geen downtime van bedrijfskritische applicaties. Maar on-premise Java-applicaties zet je niet een-twee-drie neer in de cloud. Qualogy heeft de kennis en ervaring om zulke applicaties cloud-ready te maken. Deze kennis en ervaring zetten we graag in bij het ontzorgen van organisaties. Tegelijk pakken we ook het beheer van applicaties anders aan. Niet meer op de klassieke manier, maar op basis van Modern Service Management. Met een druk op de knop zetten we een nieuwe release klaar, zonder downtime.”

CEO TeamValue Anton Cnossen: “Organisaties willen sneller, kwalitatiever en schaalbaarder leveren. Met minimale overheadkosten. Klanten hebben bovendien behoefte aan een betrouwbare architectuur. Mede door ons partnership met Microsoft hebben we veel ervaring met SaaS-applicaties bouwen op basis van Microsoft Azure. Voeg daar het ‘One Button Deploy’-principe aan toe en je werkt naar een toekomstbestendige IT-architectuur. Compleet auditeerbaar volgens de laatste ISO-normen. De business value van de GPS-applicatie staat voorop, de techniek ondersteunt. De gebruiker van de applicatie staat hierdoor centraal. Een gebruikersportal voor burgers was er niet op basis van het selfserviceprincipe. Ook deze staat nu volledig in de cloud. Gemeenten en burgers bepalen zo welke functionaliteiten worden doorgevoerd in de techniek.”

GPS-project als proof of value
Qualogy en TeamValue zien het GPS-project als dé proof of value dat de twee technology stacks goed samengaan. Het project is slechts één voorbeeld van hoe Java-applicaties aansluiten op het Microsoft Azure-platform. Organisaties die hun on-premise Java-applicaties naar de cloud willen brengen hebben baat bij de oplossing van Qualogy en TeamValue.

Met de samenwerking doorbreken Qualogy en TeamValue oude patronen en maken ze optimaal gebruik van elkaars kennis over de verschillende technology stacks. Het resultaat is een ijzersterke samenwerking. Qualogy en TeamValue vonden in elkaar een goede, kritische en gelijkwaardige partner waarbij een brug geslagen is tussen de business en IT zo melden de twee partners.

Terug naar nieuws overzicht
Software